Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Ανεπαρκής η παράταση λειτουργίας των Λιγνιτικών Μονάδων #36

Ανεπαρκής η παράταση λειτουργίας των Λιγνιτικών Μονάδων #36

Η Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ κατήγγειλε επανειλημμένα τη σπουδή του Πρωθυπουργού να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες, με την ιδεοληψία της δήθεν, πρωτοπορίας, στην πράσινη ενέργεια. Η σκληρή πραγματικότητα που εκτόξευσε τις τιμές της ενέργειας σε δυσθεώρητα ύψη ήρθε να δώσει ένα μάθημα στον Πρωθυπουργό. Ο ίδιος αναγκάστηκε να ζητήσει μικρή παράταση στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, μέχρι το 2028. Η μικρή αυτή παράταση δεν επαρκεί και θα πρέπει η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων να γίνει, όπως και της Πολωνίας, το 2050. Είναι ευνόητο, ότι η λιγνιτική μονάδα Πτολεμαϊδα V δεν πρέπει να μετατραπεί σε Φυσικού Αερίου και πρέπει να παραμείνει λιγνιτική μέχρι το 2050.

Ας το ξανασκεφτεί ο κ. Μητσοτάκης, ώστε να αποφύγει η χώρα την τεράστια δαπάνη αγοράς Φυσικού Αερίου και τον κίνδυνο «black out».

Καλούμε ακόμη τον Πρωθυπουργό, να εκκινήσει άμεσα την εξόρυξη Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου στα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, όπως και σε όλα τα άλλα μέρη, χερσαία και υποθαλάσσια, όπου υπάρχουν ικανές ποσότητες υδρογονανθράκων.

 

Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος,

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Μετάβαση στο περιεχόμενο