Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Ανησυχητικά Ατοπήματα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου; #53

Ανησυχητικά Ατοπήματα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου; #53

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακηρύχθηκε προσφάτως, κατά την επίσκεψή του στη Θράκη, Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Στο δείπνο που παρετέθη προς τιμήν του, προσεκλήθησαν οι νόμιμοι μουφτήδες και ο Τούρκος Πρόξενος. Ο τελευταίος, όταν διεπίστωσε ότι είχαν προσκληθεί οι νόμιμοι  μουφτήδες, σηκώθηκε προκλητικά από τη θέση του και απεχώρησε από το δείπνο.

Προς μεγάλη έκπληξη των συνδαιτυμόνων, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σηκώθηκε από τη θέση του και έτρεξε πίσω από τον Πρόξενο, προφανώς για να τον μεταπείσει, φωνάζοντας “εφέντη ‘ μ, εφέντη ‘ μ ” . Το σημαντικό γεγονός δεν είναι ότι δεν τον μετέπεισε. Είναι η υποτακτική συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής απέναντι στους εκπροσώπους της Τουρκικής εξουσίας, ακόμη και επί Ελληνικού εδάφους.

Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έδωσε δείγματα  της ιδίας υποτακτικότητας και στην έδρα του. Παρέστη, με μεγάλη επισημότητα, στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου Τύπου στη Νέα Υόρκη και αποφεύγει συστηματικά να έχει οποιαδήποτε επαφή ή συνάντηση με τον φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικάνικης Γερουσίας.

Αναμένει κανείς από έναν τέτοιο ιεράρχη στο θρόνο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, να καταστεί εθνικοθρησκευτικός ηγέτης του Ελληνισμού της Αμερικής και να στηρίξει τα Ελληνικά εθνικά θέματα και τα Ελληνικά συμφέροντα στις ΗΠΑ;

Ελπιδοφόρε προσοχή, στρέφεις την ομογένεια απέναντί σου. Δεν είσαι ραγιάς για να τρέχεις πίσω από τους Τούρκους προξένους. Υποτιμάς και το Χριστιανικό σου αξίωμα και τον ρόλο σου στην μεγάλη κοιτίδα της Ελληνικής Ομογένειας.

 

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Πρόεδρος

Πανελλήνιας ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο