Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Έφοδος ενδοτικών με αφορμή το υποτιθέμενο «παράθυρο ευκαιρίας» που παρέχει η σημερινή ύφεση στις Ελληνο – Τουρκικές σχέσεις #722

Έφοδος ενδοτικών με αφορμή το υποτιθέμενο «παράθυρο ευκαιρίας» που παρέχει η σημερινή ύφεση στις Ελληνο – Τουρκικές σχέσεις #722

Μετά τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη, στην οποία δήλωσε ότι αυτή δεν έχει κανένα ταμπού με τη «συνεκμετάλλευση» και τον Νίκο Φίλη του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για Συμφωνία τύπου Πρεσπών στο Αιγαίο, τη σκυτάλη πήρε ο συνταγματολόγος Καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, 2 Απριλίου.

Μεσολάβησε εν τω μεταξύ και η πρόταση από τον ίδιο για τον εαυτό του ν’ αναλάβει, μετά τις εκλογές, τη θέση του Πρωθυπουργού,  σε μια Κυβέρνηση ειδικού σκοπού, που θα είχε ως στόχο την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών προβλημάτων.

Μήπως, αναρωτιέται ο Ν. Αλιβιζάτος, η περίοδος αυτή και η κατάσταση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, είναι μια ιδανική περίοδος για μια συμφωνία στο Αιγαίο, κατά το πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Ο Ν. Αλιβιζάτος επιστρατεύει παραπλανητικά το παράδειγμα του Κεμάλ Ατατούρκ και του Ελευθερίου Βενιζέλου, χωρίς να μπει στον κόπο να διαπιστώσει ποιος δημιουργεί τα υπάρχοντα σήμερα προβλήματα, με τις παράλογες και αυθαίρετες αξιώσεις του. Για τον ίδιο λόγο, αναφέρεται αορίστως στη Χάγη, χωρίς να διευκρινίζει ότι το μόνο θέμα που είναι για παραπομπή στη Χάγη είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδος και της ΑΟΖ, με βάση το διεθνές δίκαιο. Τον συντρέχει σ’ αυτό ένας άλλος ομοϊδεάτης του, ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας Νίκος Μουζέλης, ο οποίος προτείνει να πάμε στη Χάγη, με ανοικτή ατζέντα.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει την πολιτική αυτή του κατευνασμού και των υποχωρήσεων, που αποδυναμώνουν τη χώρα και στέλνει λάθος μηνύματα τόσο στην Άγκυρα όσο και στον Αμερικανικό παράγοντα και την Ευρώπη.

Η προσπάθεια εξωραϊσμού της Συμφωνίας των Πρεσπών και της παρουσιάσεως της ως δήθεν προτύπου για ανάλογη συμφωνία στο Αιγαίο, είναι ανιστόρητη και επαίσχυντη. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σύμβολο κυριολεκτικού ξεπουλήματος του θέματος της Μακεδονίας, με αναγνώριση σε ιστορικά άσχετους με τη Μακεδονία ονόματος, υπηκοότητας και γλώσσας Μακεδονικής.

Η εξομάλυνση των Ελληνο – Τουρκικών σχέσεων δεν μπορεί να γίνει πάνω στη βάση της παραιτήσεως της Ελλάδος από τα δικαιώματα που της αναγνωρίζει το διεθνές θαλάσσιο δίκαιο και της αποδοχής των Τουρκικών αξιώσεων για «μοιρασιά» της Ελληνικής ΑΟΖ ή γι’ αφοπλισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί τον Ελληνικό λαό να επαγρυπνεί για την προάσπιση των εθνικών του δικαιωμάτων και να μη παραπλανάται από «επιθέσεις φιλίας», εάν αυτές δεν βασίζονται στο στέρεο έδαφος του διεθνούς δικαίου, αλλά συντηρούν Casus Belli και αυθαίρετες αξιώσεις «Γαλάζιας  Πατρίδας».

Περικλής Νεάρχου
Πρέσβυς ε.τ.

Αντιπρόεδρος
Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας

Μετάβαση στο περιεχόμενο