Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Επίσκεψη του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στην Μονή Λαζαριστών #663

Επίσκεψη του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στην Μονή Λαζαριστών #663

Την έκθεση  προσφυγικών κειμηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη  επισκέφτηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομος Εμφιετζόγλου συνοδεία των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης  Βασίλη Τρικεργιώτη, Απόστολου Σιώκου, Ηλία Αβραμόπουλου και Κώστα Μελετιάδη. Τον υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητρόπολης με επικεφαλής τον  Διδάκτορα Ιστορίας και καθηγητή  Μ.Ε. κ. Νίκο Τουτό.

Τα εκθέματα αφορούν διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας στις οποίες άκμαζε ο ελληνισμός λίγο πριν την Μικρασιατική καταστροφή. Στην έκθεση οι επισκέπτες μπορούν να παρακολούθησαν βίντεο με αναφορές στα τραγικά ιστορικά γεγονότα της εποχής, τα οποία περιέγραψε και  ο κ. Εμφιετζόγλου στην ομιλία του  στο Βελλίδειο την Τετάρτη. Στο τέλος της επίσκεψης ανταλλάχτηκαν δώρα και ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών.

Ο κ. Εμφιετζόγλου έδωσε τα θερμά συγχαρητήρια του στους οικοδεσπότες και όπως τόνισε  είναι πολύ σημαντικό να επισκεφτούν την συγκεκριμένη έκθεση μαθητές και νέοι άνθρωποι για να δουν και να μάθουν την ιστορία των προγόνων τους.

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο