Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Η Επέτειος της Αρμένικης Γενοκτονίας #69

Η Επέτειος της Αρμένικης Γενοκτονίας #69

Ανήμερα του Πάσχα, είναι η θλιβερή επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων, που διεπράχθη από τους Νεότουρκους και η οποία δεν έχει αναγνωρισθεί μέχρι σήμερα από το επίσημο Τουρκικό κράτος. Αντιθέτως, αυτό καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να συσκοτίσει την αλήθεια και να συγκαλύψει το τερατώδες έγκλημα,  σε βάρος  1,5 εκ. περίπου ανθρώπων, που ανήκαν απλώς σε ένα άλλο έθνος.

Η ανθρωπότητα αφυπνίζεται, ευτυχώς, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, και αναγνωρίζει επισήμως την Αρμενική Γενοκτονία, καταδικάζοντας το αβυσσαλέο μίσος και τη μισαλλοδοξία που οδήγησαν σε μια πρωτοφανή τότε βαρβαρότητα, που έγινε πρότυπο και για άλλες μεταγενέστερες γενοκτονίες. Ήδη, πολλά Κοινοβούλια Ευρωπαϊκών χωρών και το Αμερικανικό Κογκρέσο προχώρησαν στην αναγνώριση της Αρμένικης γενοκτονίας, παρά τις διπλωματικές πιέσεις και τις άλλες αντιδράσεις της Άγκυρας.

Ο Ελληνικός λαός έχει γνωρίσει την ίδια Τουρκική θηριωδία σε βάρος του και έχει στη μνήμη του άσβηστη τη γενοκτονία του Μικρασιατικού και του Ποντιακού Ελληνισμού. Έχει, για το λόγο αυτό, αισθήματα βαθιάς αλληλεγγύης με τον αδελφό και ιστορικά συνοδοιπόρο Αρμενικό λαό.

Η Πατριωτική Ένωση εκφράζει, με την ευκαιρία της επετείου της Γενοκτονίας, τη συμπάθεια, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της με τον Αρμενικό λαό και καταδικάζει ταυτόχρονα κάθε νέα πρόκληση, απειλή και επίθεση κατά της σύγχρονης Αρμενίας, περιλαμβανομένου του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μετά από τόσα δεινά και το πλήγμα της Γενοκτονίας, ο Αρμενικός λαός έχει δικαίωμα στην ασφάλεια, με την αλληλεγγύη όλου του κόσμου.

 

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Πρόεδρος

Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο