Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Η Εύα Καϊλή απολογητής και υμνητής του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο #373

Η Εύα Καϊλή απολογητής και υμνητής του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο #373

Έκπληξη, απορία και θυμηδία προκάλεσε η απροκάλυπτη εξύμνηση του Κατάρ από την Εύα Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που λαμβάνει χώραν στο Κατάρ.

Οι αντιδράσεις συνδέονται κυρίως με τις πρακτικές διαφθοράς που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάθεση της διοργανώσεως στο Κατάρ, τους περιορισμούς που συνδέονται με το Ισλαμιστικό καθεστώς της χώρας και τη θέση των γυναικών, με τα 6.500 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, που σημειώθηκαν κατά την κατασκευή του σταδίου και των άλλων υποδομών της διοργανώσεως και για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Η Εύα Καϊλή, μιλώντας αυτάρεσκα ως Ευρωπαία και λησμονώντας ότι η χώρα που εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο έχει πολλούς λόγους  για να μη χειροκροτεί το Κατάρ, γιατί είναι στρατηγικός σύμμαχος της Άγκυρας και συμπεριφέρεται εχθρικά κατά της Ελλάδος, επεδόθη σε μια ανεπιφύλακτη απολογία και εξύμνηση του Κατάρ.

Συγκεκριμένα, το παρουσίασε ως πρωτοπόρο στη φιλεργατική νομοθεσία, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι 6.500 νεκροί εργάτες, κατά την κατασκευή των υποδομών, δεν είναι δείγμα σεβασμού της ζωής των εργαζομένων και πρωτοπορείας στη φιλεργατική νομοθεσία.

Το επαίνεσε επίσης για το μεσολαβητικό του ρόλο στο Αφχανιστάν, παραγνωρίζοντας και στην περίπτωση αυτή την εκλεκτική Ισλαμιστική  συγγένεια που έχει με τους Ταλιμπάν του Αφχανιστάν. Ο ίδιος αυτός φανατικός Ισλαμισμός το έφερε επίσης σύμμαχο και χρηματοδότη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το καθιστά σήμερα στενό σύμμαχο του ομοϊδεάτη του Ερντογάν.

Ως Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, η Εύα Καϊλή δεν θυμήθηκε ότι το Κατάρ, εκτός από την τεράστια οικονομική στήριξη στο Τουρκικό καθεστώς, υποσχέθηκε επιπλέον να στείλει στην Τουρκία, σε περίπτωση ανάγκης, τα Ραφάλ του Κατάρ, για ν’ αντισταθμίσουν τα Ελληνικά Ραφάλ.

Ασφαλώς, το Κατάρ είναι ένα πολύ πλούσιο Εμιράτο, με πολύ μικρό πληθυσμό, και έχει επιτύχει μεγάλες προόδους στην Ανάπτυξή του, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία και σε άλλους τομείς. Είναι σε όλους όμως γνωστό ότι δεν έχει υπερβεί στο εσωτερικό του μια παραδοσιακή Ισλαμιστική  θεοκρατία, την οποία θέλει, αντιθέτως, να στηρίζει και να προωθεί σε άλλες Αραβικές και Μουσουλμανικές χώρες. Στο πνεύμα αυτό, έχει μεγάλο και δομικό έλλειμμα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι ντροπή, υπό τις συνθήκες αυτές, Ελληνίδα Ευρωβουλευτής ν’ αναλαμβάνει ρόλο συνηγόρου, απολογητή και υμνητή του Κατάρ.

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο