Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Η κυβέρνηση αφήνει ασύδοτο το Τουρκικό Προξενείο στη Θράκη να προωθεί την εκλογή ψευδο – μουφτή #241

Η κυβέρνηση αφήνει ασύδοτο το Τουρκικό Προξενείο στη Θράκη να προωθεί την εκλογή ψευδο – μουφτή #241

Η Άγκυρα επιδιώκει, με την εκλογή ψευδο – Μουφτή, να προωθήσει τον έλεγχό της επί της Μουσουλμανικής μειονότητας και να δώσει την εικόνα μιας εκλεγμένης αυτόνομης πολιτικής ηγεσίας, υπό θρησκευτικό μανδύα.

Στις ενέργειές της αυτές χρησιμοποιεί απροκάλυπτα και εκλεγμένους Μουσουλμάνους βουλευτές, όπως, προσφάτως, τον Μπουρχάν Μπαράν του ΠΑΣΟΚ και τον Χουσεϊν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος προέβη σε δηλώσεις για  “Τουρκική” μειονότητα και κάλεσε τους Μουσουλμάνους της Ξάνθης να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την εκλογή ψευδο- Μουφτή. Ο δεύτερος είχε συνάντηση με παράγοντες της Μουσουλμανικής μειονότητας, κατά την οποία συζητήθηκε η εκλογή ψευδο – Μουφτή. Η συνάντηση του αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Τουρκικού Προξενείου.

Είναι εξοργιστικό να βλέπει κανείς το θράσος της Άγκυρας, που διαστρέφει συστηματικά την πραγματικότητα και παρουσιάζει τη Μουσουλμανική μειονότητα ως δήθεν καταπιεζόμενη, τη στιγμή που η ίδια εξόντωσε την Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινουπόλεως, που έπρεπε να είναι, με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης, σε αριθμητική ισορροπία με τη Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Η 67η επέτειος του πογκρόμ, που οργανώθηκε από το επίσημο Τουρκικό κράτος κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, υπενθυμίζει με πόση ωμότητα και βάρβαρο σχεδιασμό οργάνωσε η Τουρκική πλευρά τον αφανισμό της Ελληνικής μειονότητας της Κων/πόλεως και της Ίμβρου και της Τενέδου.

Είναι τραγικό η Ελληνική Κυβέρνηση να απολογείται στην Τουρκική βαρβαρότητα και να μην προτάσσει πάντοτε την παραβίαση από την Άγκυρα όχι μόνο των γενικών αρχών και του πνεύματος της Συνθήκης, αλλά και της αριθμητικής ισορροπίας, την οποίαν ρητά αυτή προνοεί μεταξύ της Ελληνικής μειονότητας της Κων/πόλεως και της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Η θρασεία προσπάθεια της Άγκυρας να υπονομεύσει, με κάθε δυνατό τρόπο, την Ελληνική κυριαρχία στη Θράκη και να μετατρέψει τη Μουσουλμανική μειονότητα σε Τουρκική, πρέπει να αντιμετωπίζεται με εθνικό τείχος από την Ελληνική πλευρά και με έλλειψη κάθε ανοχής απέναντι σε υπονομευτικές και παράνομες δράσεις και συμπεριφορές.

Στο πνεύμα αυτό, είναι απαράδεκτη κάθε εξωθεσμική και ασύδοτη δράση του Τουρκικού Προξενείου και πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται με αυστηρές κυρώσεις και περιορισμούς, όπως , π.χ., η ανάμειξή του σε εκλογές ψευδο – Μουφτή.

-ΤΟ-

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο