Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Η Κυβέρνηση επιμένει στη μη απέλαση ξένων εγκληματιών #560

Η Κυβέρνηση επιμένει στη μη απέλαση ξένων εγκληματιών #560

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τροποποίησε τον Ποινικό Κώδικα και αφαίρεσε, μεταξύ άλλων, απ’ αυτόν την ποινή της απελάσεως ως δικαστικής αποφάσεως.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θύοντας στο βωμό των ίδιων ιδεοληψιών, δεν επανέφερε την ποινή της απελάσεως, παρά το γεγονός ότι τροποποίησε και η ίδια εκ νέου τον Ποινικό Κώδικα.

Οι συνέπειες της πολιτικής αυτής είναι εξώφθαλμες. Συνελήφθη, π. χ., στην Αθήνα, τις τελευταίες μέρες, συμμορία Πακιστανών, η οποία διέπραξε, μεταξύ άλλων, δυο φόνους. Τα μέλη της συμμορίας δεν θα απελαθούν, μετά την έκτιση της ποινής τους. Θεωρούνται  ως «δικοί μας» και θα παραμείνουν στην Ελλάδα, όπως παρέμειναν και άλλοι ξένοι εγκληματίες, που καταδικάσθηκαν από Ελληνικά Δικαστήρια.

Η πολιτική αυτή αποτελεί πρόκληση στον Ελληνικό λαό. Η Κυβέρνηση οφείλει να συναισθανθεί το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να αισθάνονται ασφαλείς στη χώρα τους και να μη πέφτουν θύματα αλλοδαπών εγκληματιών, που εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Ο ισχυρισμός ότι οι εγκληματίες δεν είναι μόνο αλλοδαποί, δεν αποτελεί δικαιολογία για να γίνεται ανεκτή και μια πρόσθετη , εισαγόμενη εγκληματικότητα και να αποδίδεται σε αλλοδαπούς εγκληματίες το «δικαίωμα» της μόνιμης παραμονής στη χώρα.

Ο Ελληνικός λαός απαιτεί την επαναφορά στον Ποινικό Κώδικα της ποινής της απελάσεως , γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατακρατεί η χώρα στο έδαφός της και στην Ελληνική κοινωνία εγκληματικά στοιχεία, που εισήλθαν παράνομα στη χώρα και καταδικάσθηκαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο