Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Ανίκανη η κυβέρνηση να προστατεύσει τα δάση μας #196

Ανίκανη η κυβέρνηση να προστατεύσει τα δάση μας #196

Τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι, η Ελλάδα πάλι φλέγεται, από την Αττική ως την Πίνδο και από τη Θράκη ως τη Λέσβο και τη Σάμο.

Ποιοι καινέ την Ελλάδα; Στο ερώτημα αυτό πρέπει ν’ απαντήσει πρακτικά η ανίκανη Κυβέρνηση, που νομίζει ότι εξιλεώνεται από τον μικρό αριθμό ανθρωπίνων θυμάτων και αφήνει στο έλεος της καταστροφής τα δάση της χώρας.

Είναι βέβαιο όμως ότι, κοντά στην Κυβερνητική ανικανότητα και ανεπάρκεια, δραστηριοποιούνται  ανεξέλεγκτες κακοποιίες δυνάμεις εμπρηστών, είτε αυτές κινούνται από τους γνωστούς οικοπεδοφάγους και καταπατητές είτε ενεργούν ως πράκτορες ξένων δυνάμεων και προωθούν σχέδια καταστροφής και αποσταθεροποιήσεως.

Η Πατριωτική Ένωση συμπάσχει με όλο τον Ελληνικό λαό για τη νέα αυτή ανείπωτη καταστροφή που πλήττει τη χώρα και καταγγέλλει την πλήρη ανικανότητα της Κυβερνήσεως να προστατεύσει το περιβάλλον, αλλά και την εσωτερική εθνική ασφάλεια.

Η χώρα χρειάζεται μια ολοκληρωμένη πολιτική προστασίας των δασών, μια οργανωμένη και σωστά εκπαιδευμένη δύναμη πυροσβέσεως , με επαρκή και σύγχρονα μέσα, αλλά και κινητοποίηση του λαού στον αγώνα για την προστασία των δασών, με τη συνεργασία των Δήμων και των κοινωνικών οργανώσεων. Χρειάζεται επίσης, ως ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας, ένα μεγάλο εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων σ’ όλη τη χώρα, με σύνθημα αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα: το δάσος που καίγεται, ξαναγίνεται, υποχρεωτικά, δάσος.

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο