Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Μιχάκης Δημήτριος

Έλληνας Νομικός-Δικηγόρος, Ιεροψάλτης, τ. Ιστορίας Αρχαιολογία, Μουσικοσυνθέτης, Ερμηνευτής

Ο Δημήτριος Μιχάκης υιός της Μαρίας και του Ευαγγέλου Μιχάκη παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ιστορικής ομάδας του Μακεδονικού και του Π.Α.Ο.Κ, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη με καταγωγή εκ πάππων από Μακεδονία, Θράκη, Οδησσό, Κωνσταντινούπολη και Κρήτη. Επίσης τιμά τους τόπους που έζησαν οι γιαγιάδες και παππούδες του, την Ημαθία, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

   Κατα την παιδική ηλικία γαλουχήθηκε με την Ελληνική παιδεία κάνοντας έρευνες στην αρχαία Ελληνική Ιστορία και Γραμματεία και με το Ορθόδοξο Χριστιανικό Πνεύμα, αφού ξεκίνησε σπουδές Αγιογραφίας μελετούσε και διδασκόταν την Θεολογία του Ευαγγελίου από τους πρώτους πνευματικούς του Πατέρες Διονύσιο και Γέροντα Εφραίμ, δίδαξε ως Κατηχητής  στην Εκκλησία και ερμήνευε την Βυζαντινή Μουσική στο Αναλόγια σε Ακολουθίες Θειες Λειτουργίες και Ιερά Μυστήρια. Σε ηλικία 12 ετών παρουσίασε έρευνες αρχαίας ελληνικής γραμματείας και μελετούσε Αριστοτέλη και Πλάτωνα-Σωκράτη ενώ το πρώτο βιβλίο που είχε στο προσκεφάλι του από παιδί ήταν ο Βίος του Μεγάλου Αλεξάνδρου { από Αρριανό και Πλούταρχο}.

    Έκανε μαθήματα στην κλασσική μουσική και διετέλεσε φωνή solo soprano στην δημοτική χορωδία. Διετέλεσε Πρόεδρος στο Ενιαίο Λύκειο Φίλιππος ενώ αποφοίτησε από το Λύκειο με βραβείο προόδου με Άριστα και Αριστείο του Υπουργείου Παιδείας.

Εισήχθη στην Νομική Σχολή με επιτυχία ενώ δίδαξε για πολλά έτη σε Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης στο μέσο και ανώτατο κατηχητικό σχολείο ως Κατηχητής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία κάνοντας ρεπορτάζ, ιστορικό, αρχαιολογικό, κοινωνικό και πολιτικό και παρουσίασε εκπομπές στα τηλεοπτικά κανάλια tv egnatia,  tv Τηλεάστυ ( ΑΡΤ ΤV), TV Θεσσαλονίκη, Τηλεφώς,  ΚΟΝΤRA TV, εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε, ενώ παρουσιάστηκε και στον ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, αλτερ κ.α.

  Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή το 2009 και ειδικεύθηκε  στους τομείς του Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σχέσεων, Εκκλησιαστικού Νομοκανονικού και Ποινικού Δικαίου, Αρχαίου Ελληνικού Δικαίου και το 2010 ορκίστηκε Νομικός ενώ ολοκλήρωσε την άσκησή του στη Δικηγορία και ορκίστηκε το 2014 Δικηγόρος στο Εφετείο Θεσσαλονίκης. Αγωνίζεται με υποθέσεις συμπολιτών μας υπέρ του Δικαίου, ενώ παρουσιάζει θέματα Συνταγματικού Δικαίου και υπεράσπισης των Ελληνικών Εθνικών ζητημάτων με βάση το Διεθνές Δίκαιο όπως σκοπιανό, υφαλοκρηπίδα, το ζήτημα Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, Μακεδονικό, μνημόνια, Σύνταγμα της Ελλάδος κ αναθεώρηση κ.α.

  Αμέσως μετά την λήψη του πτυχίου του ορκίστηκε  στρατιώτης στον Ελληνικό Στρατό μετείχε και σε εκπαίδευση μηνών στην Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών, ενώ διενεργούσε τις προβλεπόμενες ασκήσεις, παρέλαση, ένοπλες βολές  και βέβαια υπηρέτησε τον Στρατό μας με διάφορες υπηρεσίες, περίπολο, ένοπλες σκοπιές σε σημαντικά σημεία, αποθήκες οπλισμού, καυσίμων κ.α., υπεύθυνος αγήματος για πρωινή Έπαρση Ελληνικής Σημαίας, φύλαξη και φροντίδα Στρατιωτικών Ναών, Ιεροψαλτική κ.α. με πνεύμα ενότητας και προσφοράς.

  Παράλληλα διετέλεσε χοράρχης σε χορωδίες της Θεσσαλονίκης και της Αττικής και ψάλλει σε Ιερούς Ναούς ως Ιεροψάλτης για πάνω από 20 έτη από την παιδική του ηλικία έως και σήμερα, ενώ ως Αγιογράφος συνεχίζει να δημιουργεί έργα τιμώντας την βυζαντινή αυτή τέχνη

    Το 2004 ίδρυσε την Ένωση των ΕΛΛΗΝΩΝ με διακεκριμένους Έλληνες όπως ο κ Ελευθέριος Αργυρόπουλος Επιστήμων Μαθηματικός αλλά και ο αείμνηστος συγγραφέας ερευνητής Ανέστης Κεραμυδάς και συνεργάστηκε με πρόσωπα που είχαν σύνδεση με την ιστορική Επιστημονική Ομάδα Ε όπως διατηρούσε επικοινωνία με τους αειμνήστους ερευνητές Ιωάννη Φουράκη και Γεώργιο Πάλμο.

    Συνεργάστηκε επίσης ως Νομικός σύμβουλος με την σύζυγο Αικατερίνη του αειμνήστου μεγάλου Επιστήμονα της Ομάδος Ε, του  Γεώργιο Γκίολβα για ζητήματα των εφευρέσεών του.

   Επίσης λόγω της Αγάπης του για τον υγιεινό τρόπο ζωήες αλλά και την προστασία του Περιβάλλοντος συνεργάστηκε με τον αείμνηστο ιδρυτή των Οικολόγων Ελλάδος κ Κωνσταντίνο Παπανικόλα και τηλεοπτικό κανάλι τηλεφως με καθημερινή Εκπομπή τον Ελεύθερο Λόγο.

 Για κάποιο διάστημα διετέλεσε συνεργάτης σε επίπεδο ρεπορτάζ δημοσιογραφίας και παρουσίασης εκπομπών με τον τότε Δημοσιογράφο, έπειτα Βουλευτή του Λαος και τώρα Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης  κ. Κυριάκο Βελόπουλο.

  

    Ο Δημήτριος Μιχάκης συνεργάστηκε με την αξιότιμη καθηγήτρια αρχαιολογίας- Ιστορίας και γνωστή ξεναγό κυρία Ευγενία Κούκουρα, μαθήτρια του αειμνήστου Μανώλη Ανδρόνικου, όπου διοργάνωσαν και έκαναν παρουσιάσεις στο Β Σώμα Στρατού σε στρατόπεδα της Μακεδονίας για την Ελληνική Ιστορία και την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώπιον αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και στρατιωτών και σε πολιτιστικά κέντρα και επιστημονικά συνέδρια με παρουσίαση ερευνών και παράλληλη μουσική ερμηνεία από τον Δημήτριο Μιχάκη. Μετείχε σε διπλωματικές αποστολές με την ξεναγό κ. Κούκουρα στην Βεργίνα, το Αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης, τους Δελφούς, σε ξεναγήσεις υψηλών προσώπων όπως ο Βασιλιάς της φυλής των Καλάς ( Ιμαλαίων), ο Δήμαρχος του Πεκίνο και η ολυμπιακή αποστολή της Κίνας, και τον Αρχηγό του ΝΑΤΟ και αρχηγό στρατού του Καναδά, μεταδίδοντας ο ίδιος ο κ. Μιχάκης Δημήτριος την Ελληνική Ιστορία και το μήνυμα ότι έστιν Ελλάς και η Μακεδονία όσον αφορά το φλέγον ζήτημα.

  Επίσης μετείχε για πολλά έτη σε εκδηλώσεις ως ομιλητής για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και τον Μακεδονικό αγώνα, όπως στο Μητρούσι και την Βυρώνεια Σερρών σε συνεργασία με τον Πρόξενο της Λιθουανίας Καντζόγλου.

    Το 2008 μετείχε σε διπλωματική αποστολή στην Βεργίνα στους Βασιλικούς Μακεδονικού Τάφους, του Φιλίππου του Β με επικεφαλής την κ. Ευγενία Κούκουρα, όπου συνάντησε τον Αρχηγό του ΝΑΤΟ και του εξέφρασε την αντίθεση των Ελλήνων στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την ονομασία της Μακεδονίας μας, και αυτό λίγες μέρες πρίν την τότε σύνοδο όπου ετέθη το βέτο από την Ελλάδα

   Διοργάνωσε επίσης με την πολιτιστική και επιστημονική κίνηση του Ελληνισμού-ΕΛΛΗΝΕΣ ως Πρόεδρος συνέδρια ( 2007 στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης) αλλά και συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης (2008, 2009,2010 κ 2011) με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ Ανθίμου,  ενώ μετείχε σε συνέδρια της Παγκοσμίου Παμμακεδονικής οργάνωσης Η.Π.Α, Αυστραλίας, Ευρώπης, στο συνεδριακό κέντρο του Δίον ως εισηγητής.

   Επίσης αγωνίστηκε διαχρονικά ως κεντρικός ομιλητής σε συνέδρια πανελλαδικά και συλλαλητήρια, επι τη Συνταγματική Βάση κατά του ηλεκτρονικού φακελώματος και της ηλεκτρονικής κάρτας διακηρύσσοντας τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και χριστιανών Ορθοδόξων στην Ελευθερία του Προσώπου και της Αξιοπρεπούς και ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

   Αγωνίστηκε με ομιλίες και δράσεις κατα των αντισυνταγματικών μνημονίων που κατέστρεψαν οικονομικά τον ελληνικό λαό και μετείχε διαχρονικά σε δράσεις για την Άμεση Δημοκρατία και την επαναφορά του αληθινού Δημοκρατικού Πνεύματος με συνεργάτη και εμπνευστή τον Δικηγόρο Παρ Αρείω Πάγω κ Γεώργιο Κόκκα και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατία ενώ ο Δημήτριος Μιχάκης μετέχει ως ιδρυτικός ΔημοΒουλευτής στον νέο θεσμό του Δημοβουλίου Πολιτών. Επίσης είχε την τιμή να γνωρίσει και να συνεργαστεί με την Δημοβουλευτή και Μεγάλη Γαλλίδα Φιλελληνίδα Simon Le Baron.

Στα πλαίσια του κοινού αγώνα ο Δημήτριος Μιχάκης γνωρίστηκε με τον αείμνηστο Μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στου οποίου το συνέδριο ο Δημήτριος παρουσίασε τις θέσεις του στο κοινό με ενθουσιασμό.

   Επιπλέον στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως, ο Δημήτριος παρουσίασε την επιστημονική ιστορική έρευνά του  με θέμα που εμπνεύσθηκε ο ίδιος « ο Πατριωτικός Εθελοντισμός κατα την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον Μακεδονικό Αγώνα », με τηλεοπτική κάλυψη, παρουσία πρεσβευτών πολλών χωρών και πολιτικών εκπροσώπων και δημοσιογράφων και συνεργάστηκε με την Εταιρία Ελλήνων Ευεργετών και το Κοινόν Ελλήνων του αειμνήστου Δικηγόρου παρ Αρείω Πάγω, Ανάστου Δημητρόπουλου, μεγάλου Έλληνα αγωνιστή. Στα πλαίσια του έργου αυτού βραβεύθηκε και ο αείμνηστος Μεγάλος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου.

  Ο Δημήτριος το 2012 αναγορεύθηκε με πολύ σεβασμό ως εμπνευστής και διαμορφωτής της «Ενότητας των Ελλήνων και του μέλλοντος»,  πάνω στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, έμπροσθεν του Παρθενώνος παρουσία πολλών αξίων Ελλήνων και Ελληνίδων, ψάλλοντας των Εθνικό Ύμνο υπό την σκέπη της Ελληνικής Σημαίας.

  Μετείχε επίσης ως προσκεκλημένος ομιλητής για Θέματα της Ελληνικής Ιστορίας και του Μακεδονικού αγώνα στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης ( Έτος ίδρυσης 1880 )

    Σε κοινές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις γνωρίστηκε με τον αείμνηστο τέως Βασιλέα Κωνσταντίνο ενώ συνέψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος σε Ιστορικές Εκδηλώσεις. Επίσης είχε διπλωματικές συναντήσεις με τον Αρχηγό του Αμερικανικού Στόλου αλλά και τον Αρχηγό του ΝΑΤΟ μεταδίδοντάς τους την  αγάπη για την  Ελλάδα αλλά και την Ιστορική Αλήθεια της Μακεδονίας.

    Το 2012 ίδρυσε πλέον και με κατάθεση της Ιδρυτικής Διακήρυξης και των σχετικών εγγράφων εμβλημάτων κ.α. το κόμμα-πολιτική Ένωση ΕΛΛΗΝΕΣ με Αντιπρόεδρο τον παγκοσμίως διακεκριμένο Επιστήμονα Μαθηματικό κ Αργυρόπουλο Ελευθέριο που γράφτηκε στο βιβλίο  Guinness και επιτελείο σπουδαίων Ελλήνων όπως ο Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής Γεώργιος Πάσχος, ο  Στρατηγός Γεώργιος Αυφαντής, ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κονέκτικατ και Κολούμπια USA  Στεργιανόπουλος Π. και άλλοι.

    Από το 2013 διετέλεσε στο διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Αδελφότητας Κωνσταντινουπόλεως (έτος ίδρυσης 1870) και έλαβε τιμητικό τίτλο λόγω της αγάπης του και του έργου για την Μακεδονία μας.

Επίσης ο Δημήτριος Μιχάκης μετείχε με ομιλίες στο Συντονιστικό Κέντρο του αειμνήστου Στρατηγού Αυφαντή, όπου εκεί γνωρίστηκε με την εγγονή του Παύλου Μελά, Ναταλία Μελά η οποία επιβράβευσε τον Δημήτριο για τους αγώνες του και του έδωσε την ευχή της και του Παύλου Μελά για την συνέχεια αυτών. Πριν γνωρίσει τη Ναταλία Μελά διοργάνωσε και έκανε ομιλίες τιμής και μνήμης στο μνημείο του Παύλου Μελά εναντι του λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης, τιμή προς όλους τους Μακεδονομάχους.

    Από την νεαρή ηλικία γράφει ποίηση (ποιήμα έχει  εκδοθεί στο περιοδικό ποιητών « Δευκαλίων» ) και συνθέτει μουσική με βράβευσή του παρουσία της Ολυμπιονίκη Βούλας Πατουλίδου για τον Ύμνο του στα Παναθήναια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης το 2008. Συνέθεσε πολλούς ύμνους με συμφωνική μουσική και  Ελληνική Μελωδία με Βυζαντινές επιρροές.

    Το 2017 εκδόθηκαν μουσικά έργα του Μουσικοσυνθέτη Δημητρίου Μιχάκη, στον Μουσικό Δίσκο « Προφητείες και Ωδές » μαζί με άξιους συνεργάτες του, όπου εμπεριέχονται μελοποιήσεις των ποιημάτων του Εθνικού Ποιητή και Ιερέα Πατέρα Γεώργιου Διαμαντόπουλου αποφοίτου της Σχολής της Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως.

    

    Έκανε ομιλίες και συνέδρια για την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος της Ελλάδος, της Δημοκρατίας, της Εθνικής και Λαϊκής κυριαρχίας, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

    Το 2013 ορίστηκε με Δικαστική Απόφαση υπεύθυνος ανασυγκρότησης και Πρόεδρος της Ιστορικής Μακεδονικης Αδελφότητας Κωνσταντινουπόλεως όπου διετέλεσαν προκάτοχοι ο Μαθηματικός Κ. Καραθεοδωρής ( Δάσκαλος του Αϊνστάιν) και ο Α. Παλαιολόγος και άλλες ιστορικές μορφές ενώ συνέχισε τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά από εκλογή του.

    Το 2016 ορίστηκε υπεύθυνος οργάνωσης της υποδοχής του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδιμήρ Πούτιν, με την ευλογία και συνεργασία του Μακαριστού Μητροπολίτη, Γλυφάδος, Βούλας, Ελληνικού και Βουλιαγμένης κυρό Παύλο ο οποίος διετέλεσε στενός συνεργάτης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και ειδικό επιτελείο.

   Επιπλέον μετείχε σε υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου παρουσία και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, για να τον ενημερώσει για το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Ναού της Του Θεού Σοφίας ως Ορθόδοξου Χριστιανικού Ναού και όχι ως τζαμιού, ως επι τιμή Πρόεδρος και Διοικητής της Αδελφότητας Κωνσταντινουπόλεως ο Δημήτριος Μιχάκης.

    Επίσης το έτος 2013 μετείχε στην Υποδοχή του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου στο Άγιον Όρος, στην Αθήνα αλλά και στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης όπου του παρέδωσε Ιστορικά Συλλεκτικά Αρχεία για την Κωνσταντινούπολη και την Μακεδονία.

    Από το 2008 και τα έτη 2015 και 2016 εξέθεσε τους προβληματισμούς του με ομιλίες και εκπομπές πανελληνίως για την λαθρομετανάστευση και τους τρόπους αντιμετώπισης από την χώρα μας.

Το 2015 ενίσχυσε το αγροτικό κίνημα με πράξεις αφού εκπροσώπησε νομικά τους αγρότες στους οποίους η κυβέρνηση χρωστούσε αποζημιώσεις και πληρωμές με αποτέλεσμα να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των αγροτών οι οποίοι έδωσαν μεγάλους αγώνες και να πληρωθούν χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς τους για την επιβίωση των οικογενειών τους την ίδια μέρα.

Το 2017 εισήχθη με επιτυχία πρώτος στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής.

Το 2017 συμμετείχε ως ομιλητής για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το θέμα της Μακεδονίας στο συνέδριο των Παμμακεδονικών Οργανώσεων στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα.

Το 2018 συνέχισε τον πολυετή αγώνα υπεράσπισης της Μακεδονίας εμπνεύσθηκε και διοργάνωσε το μεγάλο Συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου της Αθήνας στο Σύνταγμα με τους συνεργάτες του ως επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικών Ζητημάτων του κόμματος-πολιτικής ένωσης «ΕΛΛΗΝΕΣ» και της επιτροπής «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Το καλοκαίρι του 2018 την 1η Ιουλίου διοργάνωσε εκ νέου ως επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικών Ζητημάτων του κομματος-πολιτικης ένωσης «ΕΛΛΗΝΕΣ» και της επιτροπής του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» συλλαλητήριο με χιλιάδες Έλληνες και Ελληνιδες στο Σύνταγμα με την κεντρική ομιλία του Προέδρου κ Δημητρίου Μιχάκη.

Τον Δεκέμβριο του 2018 συνέθεσε μουσικά τον Ύμνο εις την Μακεδονία « ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ » σε ποίηση της Προέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών κ Αλεξίου Γεωργίας και το παρουσίασε στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης ενώ βραβεύθηκε για το μουσικό του αυτό έργο από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος παρουσία στρατιωτικών Δικαστών ποιητών λογοτεχνών βουλευτών και υπουργού. Ακολούθησε παρουσίαση και στην Ένωση Λογοτεχνών Αθηνών ενώ μετείχε και ως ομιλητής στον Ιστορικό Φιλολογικό σύλλογο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Αθηνών για τον ποιητή κο Καπνιστή.

Το 2019 μετείχε σε συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων μετά από τιμητική πρόταση, ως Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, λαμβάνοντας μέσα σε λίγες μέρες χιλιάδες ψήφους από όλη την Ελλάδα.

Το 2024 παρουσίασε στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης την ανάλυση της ποίησης της ποιήτριας κ Αλαμπορινού και ερμήνευσε μουσικές του συνθέσεις.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας ο Δημήτριος στάθηκε δίπλα στους συνανθρώπους του, είτε βοηθώντας από την πλευρά του σε συνεργασία με Ιατρούς για την καλύτερη προστασία αλλά και αντιμετώπιση της ασθενείας ενώ αγωνίστηκε κατά της υποχρεωτικότητας των σκευασμάτων ακόμη και με συμμετοχή σε ομιλίες, ώστε με πολύ προσοχή να αποτελεί αυτό απόφαση του κάθε πολίτη μετά από συμβουλή του Ιατρού του και όχι επιβολή διακινδύνευσης της υγείας και της ζωής.

Ο Δημήτριος από την πρώιμη νεανική του ηλικία έχει επισκεφθεί δεκάδες φορές το Άγιον Όρος και έχει γνωρίσει, Πνευματικούς Πατέρες και Ασκητές που του δίνουν την ευλογία τους και προσεύχονται για το καλό της Ελλάδος της Ανθρωπότητας και την επίτευξη αυτού του ιερού έργου.

     Ο Δημήτριος Μιχάκης συνεχίζει να προσφέρει σε όλους τους τομείς των Επιστημών και των τεχνών ως Νομικός, Δικηγόρος, Ιστορικός Αρχαιολόγος, Ιεροψάλτης και Μουσικοσυνθέτης, έχοντας σκοπό την πολιτιστική και κοινωνική αναγέννηση της πατρίδας μας της Ελλάδος με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης , στήριξης της νέας γενιάς και προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος  και με όραμα την ανασύνταξη και ενότητα των δυνάμεων του Ελληνισμού παγκοσμίως, διότι μόνον οι πανανθρώπινες αξίες της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας μπορούν να διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα μας και όλη την ανθρωπότητα, δημιουργία για τις νέες γενιές και προετοιμασία για τις μελλοντικές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο