Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Να Χυθεί Άπλετο Φως στο Σκάνδαλο των Ηλεκτρονικών Παρακολουθήσεων #347

Να Χυθεί Άπλετο Φως στο Σκάνδαλο των Ηλεκτρονικών Παρακολουθήσεων #347

Το νέο σκάνδαλο ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων, που ξέσπασε με τη δημοσίευση από πολιτικό περιοδικό καταλόγου παρακολουθουμένων, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Εξωτερικών και άλλα Κυβερνητικά στελέχη και δημόσια πρόσωπα, μοιάζει με θέατρο του παραλόγου. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατηγορεί ως υπεύθυνο των παρακολουθήσεων τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, που στην περίπτωση αυτή θα παρακολουθούσε και στενούς συνεργάτες του.

Ο τελευταίος απορρίπτει τις κατηγορίες και αρνείται κάθε ευθύνη, δηλώνοντας ότι καμιά Κυβερνητική Υπηρεσία δεν έκανε και δεν κάνει χρήση  του συστήματος ηλεκτρονικών υποκλοπών Predator, που είναι στο επίκεντρο των καταγγελιών. Παραδέχεται, την ίδια ώρα, ότι τέτοια συστήματα βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, που είναι έτσι σε θέση να παρακολουθούν μέχρι και τον  ίδιο τον Πρωθυπουργό και δήλωσε ότι θα εισαγάγει στη Βουλή νομοθεσία για την απαγόρευση εισαγωγής και κατοχής τέτοιων συστημάτων στην Ελλάδα.

Οι καταγγελίες για κατοχή και χρήση από ιδιώτες τέτοιων συστημάτων επαναφέρει  στο προσκήνιο τις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ επιχειρηματιών και βαρώνων των ΜΜΕ και της πολιτικής εξουσίας, με το ενδεχόμενο πάντα οι σχέσεις αυτές να διαρραγούν η να δοκιμασθούν κάποια στιγμή από ανταγωνισμούς, συγκρούσεις και εκβιασμούς.

Η Πατριωτική Ένωσή καταγγέλλει το νέο σκάνδαλο παρακολουθήσεων είτε αυτό έγινε με γνώση και ευθύνη της Κυβερνήσεως είτε με πρωτοβουλία και ευθύνη ιδιωτών. Και στις δυο περιπτώσεις, το σκάνδαλο είναι μεγάλο και απαράδεκτο και έχει γι’ αυτό μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, που είναι, εν τέλει, υπεύθυνοι για την ασφάλεια της χώρας και το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών της. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούνται υπουργοί της Κυβερνήσεως και εν δυνάμει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτε. Μια τέτοια δήλωση, στην περίπτωση, που, πράγματι, η Κυβέρνηση δεν γνώριζε τίποτε, ισοδυναμεί με ομολογία ανικανότητας, που θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας.

Η Πατριωτική Ένωση ζητά από τη Δικαιοσύνη, που ήδη έχει παρέμβει, με εντολή του Γενικού Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, να διερευνήσει, σε βάθος, το σκάνδαλο και να κατανείμει ευθύνες. Το σκάνδαλο είναι επίσης μια ευκαιρία για τον πολιτικό κόσμο και τον  Ελληνικό λαό να προβληματισθούν πάνω στις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ μεγάλων επιχειρηματιών και βαρώνων των ΜΜΕ και της πολιτικής εξουσίας.

Δεν έχει καμιά αξιοπιστία ο σημερινός Πρωθυπουργός, όταν προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν υποκύπτει σε πιέσεις και εκβιασμούς επιχειρηματιών, όταν έχει στον άμεσο περίγυρό του και στην καρδιά της πολιτικής του τη διαπλοκή με γνωστούς και συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

-Ο-
Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Μετάβαση στο περιεχόμενο