Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ανακηρύχθηκε Επίτιμο Μέλος της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ανακηρύχθηκε Επίτιμο Μέλος της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης

Οι εκδηλώσεις με την επωνυμία “ΑΚΡΙΤΕΙΑ” πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης. Το κύριο γεγονός της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του κ. Εμφιετζόγλου με θέμα “Η Μικρασιατική καταστροφή, τα αίτια της ήττας και οι επιπτώσεις της”.

Στην ομιλία του, ο κ. Εμφιετζόγλου ανέλυσε τα πολιτικά, γεωπολιτικά, κοινωνικά και στρατιωτικά αίτια της μικρασιατικής καταστροφής, εντοπίζοντας τα λάθη των πολιτικών και στρατιωτικών προσωπικοτήτων της εποχής. Αναλύοντας τα λάθη στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, προσπάθησε να δείξει πώς αυτά επηρέασαν την έκβαση των γεγονότων. Ολοκλήρωσε, προβάλλοντας τα τότε λάθη στο σήμερα, στις τωρινές επιλογές των πολιτικών και στρατιωτικών ηγεσιών και πως αυτές μπορεί να κοστίσουν στη χώρα μας  στο μέλλον, όπως έγινε το 1922.

Μετά την ομιλία του κ. Εμφιετζόγλου, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, κ. Κώστας Σανίδης, ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να ανακηρύξει τον κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου ως Επίτιμο Μέλος του Σωματείου. Αυτό αποφασίστηκε λόγω της διαχρονικής και πολύπλευρης προσφοράς του στα κοινά των Ελλήνων, καθώς και για τη στήριξή του σε διάφορους τομείς, όπως τα γράμματα, ο πολιτισμός, οι τέχνες και η ορθοδοξία, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Η εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της μνήμης και της μάθησης από τα λάθη του παρελθόντος για την εξέλιξη της ιστορίας και της κοινωνίας.

Οι διήμερες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το πρωί στη Νέα Χαραυγή με Θεία Λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Πόντιου Ακρίτα.

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο