Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανοικτά σύνορα και μη κατασκευή φράχτη στον Έβρο #682

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανοικτά σύνορα και μη κατασκευή φράχτη στον Έβρο #682

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παίρνοντας τα μηνύματα των χωρών που είναι στην πρώτη γραμμή της παράνομης μεταναστεύσεως, κατά πρώτο λόγο της Ιταλίας της Μελόνι, συζήτησε, στις αρχές Φεβρουαρίου, το θέμα Ευρωπαϊκών ενισχύσεων στη λήψη πρακτικών μέτρων, όπως η ανέγερση φράχτη, για τον έλεγχο της λαθρομεταναστεύσεως.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοστάτη και συντονιστή τον Ευρωβουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, προσπάθησε να βάλει φραγμό στη νέα αυτή Ευρωπαϊκή πολιτική, στο όνομα των ανοικτών συνόρων και του δικαιώματος ασύλου, το οποίο, ως γνωστόν, επικαλούνται προσχηματικά οι πάντες.

Η παρέμβαση Παπαδημούλη έγινε με τροπολογία στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου, που υποστηρίχθηκε από τη Σοσιαλιστική και άλλες Ομάδες.

Το θέμα δεν είναι μια άλλη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, που έρχεται σε αντίθεση με τη θέληση και τα αισθήματα των Ευρωπαίων πολίτων και των Ευρωπαϊκών λαών.

Το πραγματικά σκανδαλώδες είναι η συμπεριφορά του Ευρωβουλευτή Παπαδημούλη και του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η κομματική του αναφορά. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κυνική εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα. Αυτό δεν είναι μύθος. Είναι απτή πραγματικότητα, που συνεχίζεται επί χρόνια και διακηρύσσεται μάλιστα, κάθε τόσο,  από την Άγκυρα, ως απειλή.

Τι θέλουν, λοιπόν, ο Δ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ; Ν’ αφήσουμε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για να μπορεί να παίζει τα γνωστά παιχνίδια του ο Ερντογάν ή οποιοσδήποτε άλλος Τούρκος ηγέτης, κατά της Ελλάδος και κατά προέκταση της Ευρώπης;

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει τη στάση Παπαδημούλη και ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα γενικά των ανοικτών συνόρων στη λαθρομετανάστευση και ειδικότερα στο θέμα του φράχτη του Έβρου.

Ζητά να συνεχισθεί εντατικά και να ολοκληρωθεί, το γρηγορότερο δυνατό, έστω με εθνικούς πόρους, ο φράχτης, εφόσον οι Παπαδημούληδες του Ευρωκοινοβουλίου κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Επαναλαμβάνει, με την ίδια ευκαιρία, ότι η πολιτική των ανοικτών συνόρων, που τόσο άκριτα υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανεδαφική και εθνικά επικίνδυνη πολιτική και δεν πρέπει να επιδεικνύεται απέναντί της καμιά ανοχή, με κανένα πρόσχημα.

Περικλής Νεάρχου
Πρέσβυς ε.τ.

Αντιπρόεδρος
Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας

Μετάβαση στο περιεχόμενο