Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » patrisnews.gr – Στον Πύργο ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου – Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη για τον δρόμο

patrisnews.gr – Στον Πύργο ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου – Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη για τον δρόμο

«Η Πανελλήνια Πατριωτική Κίνηση είναι ένα κίνημα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής κατεύθυνσης και τους καλεί να συνασπιστούν σε αυτό. Σκοπός του είναι η προάσπιση των δικαίων και των συμφερόντων της Πατρίδας μας, του Ελληνικού Λαού», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του κόμματος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου κατά την διάρκεια της χθεσινής του παρουσίας στον Πύργο και της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης.

Τον κ. Εμφιετζόγλου προλόγισε ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος καλωσορίζοντας τον στην πρωτεύουσα του Νομού, του χάρισε ένα αναμνηστικό της πόλης καθώς και το ιστορικό βιβλίο του Δήμου για την επανάσταση του 1821 στην Ηλεία.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Κίνησης κατά την διάρκεια της ομιλίας του επικεντρώθηκε σε διάφορα ζητήματα του απασχολούν τον ελληνικό λαό χαρακτηρίζοντας μείζον πρόβλημα την ακρίβεια ενώ αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στην Πατρών – Πύργου, ρίχνοντας βέλη κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των χειρισμών της, αφού, όπως υποστήριξε, ο δρόμος θα μπορούσε να είναι έτοιμος!

«Πιο Έλληνες από τους Έλληνες στην Μαριούπολη»

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας την στεναχώρια του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ειδικότερα για τις δύσκολες καταστάσεις τις οποίες βιώνουν οι συμπατριώτες μας εκεί τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε «πιο Έλληνες και από τους Έλληνες» ενώ αποκάλυψε πως ένα πολιτιστικό κέντρο που είχε χαρίσει στους Έλληνες της Μαριούπολης, καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Κίνησης ευχήθηκε να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος και τόνισε πως έχει απευθύνει προσωπική έκκληση στον Βλάντιμιρ Πούτιν να σταματήσει την καταστροφή.

«Σαφής πολιτική για την άμεση εκμετάλλευσή Ελληνικών υδρογονανθράκων»

Πρώτο θέμα στην ατζέντα του κ. Εμφιετζόγλου ήταν η ακρίβεια που ταλανίζει τον ελληνικό λαό αλλά και η έκρηξη των τιμών ενέργειας. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Κίνησης προτείνει μεταξύ άλλων:  «περικοπή από την Ευρωπαϊκή Ένωση του Ελληνικού Χρέους, εφόσον μεγάλο μέρος των δανείων, με τα οποία επιβαρύνθηκε η Ελλάδα το 2010, στο πλαίσιο μιας Διεθνούς και Ευρωπαϊκής κρίσεως, χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση Ευρωπαϊκών Τραπεζών, που είχαν στο χαρτοφυλάκιό τους μεγάλο αριθμό Ελληνικών ομολόγων αλλά και άμεση αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της Ελληνικής ΑΟΖ. Οι αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν σχετικά με τη βούληση της Ελληνικής Κυβερνήσεως να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων, πρέπει να διαψευσθούν τάχιστα και να εξαγγελθεί μια σαφής πολιτική για την άμεση εκμετάλλευσή τους, που έχει τεράστια σημασία για την οικονομία της χώρας, την Ελληνική ΑΟΖ και τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδος.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, τόνισε πως «πρέπει να διευκρινίσει τη συνολική ενεργειακή της πολιτική. Η υψηλή ρητορική για την πράσινη ανάπτυξη και τις νέες,  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που οδήγησε στην εσπευσμένη και αδικαιολόγητη απολιγνιτοποίηση, πηρέ ένα πρώτο μάθημα της ενεργειακής πραγματικότητας από την απότομη εκτόξευση των τιμών της ενέργειας. Είναι απαράδεκτο και ακατανόητο η Κυβέρνηση να επιδεικνύει τόσο μεγάλη σπουδή για το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων της Μακεδονίας και να κάνει μεγαλύτερη ακόμη την εξάρτηση από εξωτερικούς προμηθευτές, μεταξύ αυτών τα Σκόπια και η Τουρκία. Το θέμα της αξιοποιήσεως των τεραστίων Ελληνικών αποθεμάτων λιγνίτη, με σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες που μειώνουν θεαματικά τη ρύπανση, πρέπει να μείνει ανοικτό προς διερεύνηση, ώστε ο λιγνίτης να παραμείνει στο μείγμα ενεργειακών πηγών, προς όφελος της οικονομίας και της απασχολήσεως, αλλά και μιας μικρότερης εξαρτήσεως της χώρας από το εξωτερικό».

«Δε γεννάμε και γερνάμε»

Από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Πατριωτικής Κίνησης δίνεται  υψηλή προτεραιότητα δίνεται στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, που είναι η εγγύηση του εθνικού μέλλοντος της χώρας, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε «δε γεννάμε και γερνάμε!» ο κ. Εμφιετζόγλου» υποστηρίζει πως «η επίλυσή του θα γίνει με ενίσχυση των γεννήσεων, στήριξη νέων μητέρων και άλλα παρόμοια μέτρα. Όσοι εισηγούνται αναπλήρωση του δημογραφικού ελλείμματος με ξένους πληθυσμούς, που δεν έχουν καμία συνάφεια με την Ελλάδα και την ιστορία και τον πολιτισμό της, παραγνωρίζουν τη σημασία της εθνικής συνοχής και πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας, καθώς και την προσήλωση σε αυτήν του Ελληνικού λαού»

«Ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και μέσα»

Σχετικά με το θέμα της υγειονομικής κρίσης, ο κ. Εμφιετζόγλου τόνισε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να ενισχυθεί ανεξάρτητα από τον κορωνοϊό. «Η κρίση της πανδημίας του Covid-19 ήρθε να επιβεβαιώσει δραματικά την αξία ενός ολοκληρωμένου συστήματος υγείας, όπως το ΕΣΥ. Ανεξάρτητα, πάντως, από την πανδημία, το ΕΣΥ πρέπει να ενισχυθεί σε προσωπικό και μέσα, ώστε να μπορεί να επιτελεί τον ρόλο του σε όλο το φάσμα της αποστολής του. Από την πρόληψη μέχρι τις μονάδες εντατικής θεραπείας, την έρευνα και τη γρήγορη εισαγωγή στα Ελληνικά νοσοκομεία όλων των νέων θεραπευτικών σχημάτων, ιατρικών μεθόδων, φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού».

 

 «Ατιμία Μητσοτάκη με την Πατρών – Πύργου»

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης τύπου, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αναφέρθηκε ενδελεχώς στο θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος και τα όσα είπε προκάλεσαν αίσθηση και ακόμα μεγαλύτερη αυτό που απάντηση στην ερώτηση που του απεύθυνε ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος. Αρχικά, ο κ. Εμφιετζόγλου υποστήριξε πως: « η προηγούμενη κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει το έργο σε μικρότερα κομμάτια  ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε μικρότερες εταιρείες να λάβουν μέρος και να μην τα αρπάξει όλα μια παρέα. Ήρθε η νέα κυβέρνηση με υπουργό τον Κώστα Καραμανλή να ακυρώσει τη σύμβαση για να την  δώσει στους δικούς της από τους οποίους την είχε αφαιρέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι απάτη γιατί με αυτά τα διόδια είχαν υποχρέωση να κάνουν τον δρόμο μέχρι την Τσακώνα και κόβεις το κομμάτι που έχει μικρή κίνηση και τους περιορίζεις μεταξύ Κορίνθου – Πατρών. Και έκαναν και μια ακόμα απάτη: Δίνουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Εφόσον είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, θα πρέπει αυτοί να δώσουν εγγύηση. Και θα έρθει ο Μητσοτάκης και θα μιλά για τεράστια επιτυχία… Δε λέει όμως ότι για 30 χρόνια οι πολίτες θα πληρώνουν διόδια. Αυτή είναι η ατιμία.

Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος ρώτησε τον κ. Εμφιετζόγλου αν, μετά την εκτόξευση των τιμών στον κατασκευαστικό τομέα και με δεδομένο πως οι τιμές των μελετών έγιναν με προηγούμενες συνθήκες,  κινδυνεύει το έργο αφού ξεκινήσει, να «παγώσει» όπως όλα τα υπόλοιπα ή αν μπορεί να βγει εις πέρας. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Κίνησης απάντησε: «Πρώτον, το έργο τώρα θα είχε τελειώσει και δεν θα υπήρχαν διόδια. Τώρα, οι τιμές ανεβαίνουν. Το θέμα είχε προβλεφθεί και υπάρχει νόμος με την αναθεώρηση των τιμών που λέει ότι παρά την αύξηση τα έργα συνεχίζουν κανονικά. Ο σημερινός υπουργός δεν το εφαρμόζει αυτό με αποτέλεσμα πλέον οι απλοί εργολάβοι να σταματήσουν και να μην μπορούν να αντέξουν. Τα έργα θα σταματήσουν διότι οι μόνοι που θα πάρουν λεφτά θα είναι οι 3-4 φίλοι του Μητσοτάκη που κάνουν ό,τι θέλουν! Ο ελληνικός λαός θα πληρώνει χωρίς να ξέρει τι… Και υπάρχει και κάτι άλλο με τα δημόσια έργα. Όταν υπάρχει μια αναταραχή, η κυβέρνηση παίρνει χρήματα από τις δημόσιες επενδύσεις και τα έργα πάνε ακόμα πιο πίσω. Με αυτές τις συνθήκες, λένε ότι σε 3 με 4 χρόνια το έργο θα τελειώσει και  Μητσοτάκης σε λίγες θα θριαμβολογήσει. Εγώ φοβάμαι πολύ ότι ο χρόνος θα πάει πολύ πιο πίσω χωρίς λόγο».

Μετάβαση στο περιεχόμενο