Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » politispress.gr – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για Covid 19: «Kάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν»

politispress.gr – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για Covid 19: «Kάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν»

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομος Εμφιετζόγλου περνά στην αντεπίθεση κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας. «Απόλυτη σύγχυση. Ατέλειωτες δηλώσεις από ειδικούς και μη. Κατάντησε το σοβαρότατο αυτό θέμα ανταγωνισμός τηλεοπτικών εμφανίσεων. Υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ιατροί, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων εσωτερικού εξωτερικού! Παρελαύνουν καθημερινά καλοντυμένοι και μακιγιαρισμένοι από τις τηλεοράσεις και επιτείνουν τη σύγχυση. Τελευταία δυστυχώς αυτό τον ρόλο ανέλαβε – παραμερίζοντας υπουργούς και ειδικούς ιατρούς – ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Κάθε λίγο διάγγελμα και την επαύριον νέο διάγγελμα».
 
Στο ίδιο έγγραφο συνεχίζει αναφέροντας. «Ο κος Μητσοτάκης είναι και έξυπνος. Πολλάκις του διαμήνυσα την ρήση Θεμιστοκλέους «πάταξον μεν – άκουσον δε», αυτός όμως επιμένει στο… «πάταξον» μόνο.
Του ετόνισα ότι ο ηγέτης πρέπει να προβλέπει καθότι «κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν». Αλλά αν ο ηγέτης – όπως όλοι, δεν είναι αλάνθαστος – πάρει λάθος απόφαση, οφείλει να έχει την ευθυκρισία και την υψηλοφροσύνη να το παραδεχτεί και να την επανορθώσει ή να την αλλάξει.
Του τονίζω για άλλη μια φορά: Το “superioritycomplex” –σύμπλεγμαανωτερότητας – που τον διακρίνει, οδηγεί σε μεγάλα λάθη τον ίδιο, αλλά κυρίως την Πατρίδα μας.
 
Με τις πράξεις του, το ύφος του και με αποφάσεις τύπου 100€, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να διαιρεί τους Έλληνες. Και επειδή η διαίρεση και ο διχασμός έχουν επιφέρει στο παρελθόν τόση και τόση καταστροφή, προς Θεού δεν χρειάζεται πλέον να διχαστούμε ξανά.»
 
Η θέση της Πανελληνίας Πατριωτικής Ένωσης για Covid 19:
 
Η ανθρωπότητα απαιτεί απάντηση και όχι μισόλογα. Και απαιτεί απαντήσεις αν και ποιοι δημιούργησαν αυτή την πανδημία και πότε θα τελειώσει.
• Εμείς στην ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ δεν πρόκειται να μείνουμε στα λόγια. Πιστεύουμε ότι ο Π.Ο.Υ. είναι υπόλογος και πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Εάν δε εντοπισθούν υπεύθυνοι, να παραπεμφθούν στα Διεθνή Δικαστήρια για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
• Προφανώς η Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ δεν δέχεται μέτρα και αποφάσεις που διχάζουν τον Ελληνικό Λαό. Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ενώνει.
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο