Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » H Πατριωτική Δύναμη – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου στην Χιμάρρα

H Πατριωτική Δύναμη – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου στην Χιμάρρα

Την Δευτέρα 14/08 παραμονή της Παναγίας, η ημέρα ανήκε στον αδίκως φυλακισθέντα Δήμαρχο Χιμάρας Φρ. Μπελέρη!

Η Πατριωτική Δύναμη, από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της, βρίσκεται στην προμετωπίδα των αγώνων υπέρ των εθνικών δικαίων! Δεν θα ήταν δυνατόν να λείψει και από αυτό το κάλεσμα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πολυαγαπημένη Βόρειο Ηπειρωτική πόλη του Προέδρου της κ. Πρ. Εμφιετζόγλου, την Χιμάρρα!

Έτσι λοιπόν, αντιπροσωπεία της Πατριωτικής Δύναμης, αποτελούμενη από τον Δ/ντη Οργάνωσης Κόμματος κ. Στέφανο Γούλα, τον Δ/ντή Περιφερειακών Οργανώσεων κ. Ανδρέα Νικολόπουλο και τον Υπεύθυνο Ηπείρου κ. Γεώργιο Γοργόλη ταξίδεψε στην πολύπαθη Βόρεια Ήπειρο.

Πρώτος σταθμός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τους Βουλιαράτες. Προσκύνησαν στο Ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο! Ύστερα στο νεκροταφείο του χωριού, στάθηκαν με συγκίνηση μπροστά στον τάφο του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα! Τέλος στην πλατεία, συνομιλώντας με συγγενείς του Ήρωα και κατοίκους του χωριού, έγιναν δέκτες πολλών και δικαίων παραπόνων για την ανυπαρξία του κράτους των Αθηνών, σε ότι έχει να κάνει με τη Β. Ήπειρο…

Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τους Αγίους Σαράντα όπου είχαν ολιγόωρη συνάντηση με φίλους του κόμματος από την πόλη και τα γειτονικά χωριά. Ίδια παράπονα για τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και εδώ.

Τέλος, έφθασαν στη Χιμάρρα όπου τους υποδέχτηκαν ο υιός του Δημάρχου, Πέτρος και ο αδερφός του Δημάρχου Λεονάρδος Μπελέρης. Έδωσαν τις ευχές του Προέδρου κ. Εμφιετζόγλου για θετική εξέλιξη της υπόθεσης και τα συγχαρητήρια του για την οργάνωση της διαμαρτυρίας. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν κατατοπιστική περί της άδικης κράτησης του Δημάρχου Χιμάρρας και της συνεχούς όχλησης των Ελλήνων κατοίκων της πόλης! Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η συγκλονιστική εξιστόρηση της απαγωγής του Δημάρχου και του στενού του συνεργάτη Π. Κοκαβέση, από τον ίδιο!

Δε θα σταθούμε στην εκδήλωση αυτή καθαυτή γιατί θα αφαιρέσουμε από τον παλμό, τη δύναμη, την πίστη των Χιμαρριωτών που κατέκλυσαν τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Εξαιρετικές οι ομιλίες των Ελλήνων και Αλβανών ομιλητών. Ελπίζουμε να συνεχίσουν την πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε ο Δήμαρχος αύριο εάν είναι δυνατόν να αναλάβει τα καθήκοντά του! Σίγουρα αυτή δεν ήταν μία μεμονωμένη ενέργεια από την πλευρά μας.

Ναι επιστρέψαμε στα Ιωάννινα και την Αθήνα, αλλά τη Β. Ήπειρο δεν την ξεχνάμε. Είναι στο μυαλό μας και θα ενεργήσουμε θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η Πατριωτική Δύναμη θα σταθεί στο πλευρό των Βόρειο Ηπειρωτών αδερφών μας γιατί αυτή είναι η εντολή του Πρόεδρου της!!!

 
-Το-
Γραφείο Τύπου
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο