Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Το Πρωτοδικείο της Φλώρινας εμμένει σε λάθος απόφαση. Απέρριψε τις ενστάσεις που υπεβλήθησαν για την αναγνώριση Σωματείου «Μακεδονικής» Γλώσσας. #636

Το Πρωτοδικείο της Φλώρινας εμμένει σε λάθος απόφαση. Απέρριψε τις ενστάσεις που υπεβλήθησαν για την αναγνώριση Σωματείου «Μακεδονικής» Γλώσσας. #636

Με νέα απόφασή του, το Πρωτοδικείο Φλώρινας απέρριψε τις ενστάσεις που υπεβλήθησαν για την αναγνώριση Σωματείου στην Ελλάδα «Μακεδονικής» Γλώσσας. Οι ενστάσεις υπεβλήθησαν από την Πατριωτική Ένωση και άλλους φορείς και πρόσωπα.

Με απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο, οι ενστάσεις αμφισβήτησαν τη νομική βάση μιας τέτοιας αποφάσεως, η οποία δεν στοιχειοθετείται και από καμία πρόνοια της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπέδειξαν επίσης τους προφανείς κινδύνους εργαλειοποιήσεως της δήθεν «Μακεδονικής» γλώσσας για την προβολή ισχυρισμών περί υπάρξεως «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

Η εμμονή του Πρωτοδικείου Φλώρινας σε μια λάθος και εθνικά επικίνδυνη απόφαση, θέτει την Ελληνική Δικαιοσύνη προ των ευθυνών της. Θέτει επίσης την Κυβέρνηση, που συνέπλευσε με τους πρωταγωνιστές της Συμφωνίας  των Πρεσπών  και την υποστηρίζει σήμερα ανεπιφύλακτα, μπροστά στις συνέπειες και τις παρενέργειες που προκαλεί αυτή, ακόμη και όταν δεν προβλέπει την αναγνώριση «Μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα.

Η Πατριωτική Ένωση δεν πρόκειται να δεχθεί ως τελεσίδικη την απόφαση του Πρωτοδικείου της Φλώρινας, που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση όχι μόνο με τα αισθήματα του Ελληνικού λαού, αλλά και με το Ελληνικό δίκαιο, όπως αυτό εκφράζεται και ερμηνεύεται από κορυφαίους νομικούς και δικαστικούς λειτουργούς της χώρας. Θα προσφύγει σε όλα τα δυνατά νομικά μέτρα και θα κάνει πιο έντονο ακόμη τον αγώνα της κατά της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών.

-Ο-
Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Μετάβαση στο περιεχόμενο