Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Τουρκική Τορπίλη κατά της Ελλάδος η Αποδοχή του Σήματος «Τουρκικό Αιγαίο» #128

Τουρκική Τορπίλη κατά της Ελλάδος η Αποδοχή του Σήματος «Τουρκικό Αιγαίο» #128

Τη στιγμή που η Άγκυρα κορυφώνει την αμφισβήτηση του Αιγαίου και την επιθετικότητα της κατά της Ελλάδος, η Επιτροπή Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ πήρε τη σκανδαλώδη απόφαση να εγκρίνει την κατοχύρωση ως Τουρκικού εμπορικού σήματος του Ελληνικότατου ονόματος του Αιγαίου, υπό την παραπλανητική σύνθετη μορφή «Τουρκικό Αιγαίο» (Turkaegean ).

Η Άγκυρα προώθησε διακριτικά την πρότασή της, ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, για να αιφνιδιάσει την Ελληνική πλευρά και να δημιουργήσει τετελεσμένο γεγονός. Πού ήταν όμως η Ελληνική Κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες; Είναι επιτρεπτό η Τουρκία, που δεν είναι χώρα – μέλος της  ΕΕ, να αιφνιδιάζει την Ελληνική πλευρά μέσα στα ίδια τα υπηρεσιακά Ευρωπαϊκά όργανα, στα οποία η Ελλάδα συμμετέχει;

Υπάρχει, επιπλέον, η παράδοξη σιωπή εκ μέρους της Κυβερνήσεως. Τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση; Θα δεχθεί παθητικά ό,τι έγινε, ως δήθεν τεχνικό, εμπορικό θέμα, όπως, πολύ κακώς, το θεώρησε η Επιτροπή Πνευματικής Ιδιοκτησίας ή θα θέσει  την πολιτική διάσταση του θέματος και θα ζητήσει την επανεξέταση της αποφάσεως; Είναι απαράδεκτο και αντίθετο προς κάθε έννοια Κοινοτικής αλληλεγγύης, η ΕΕ να δίνει την εντύπωση ότι δήθεν συμμερίζεται την Τουρκική άποψη και ότι συνεργεί στην αμφισβήτηση του Ελληνικού Αιγαίου.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα και δραστήρια για την ανάκληση της αποφάσεως αυτής και για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μη επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στον Ευρωπαϊκό χώρο, που είναι, υποτίθεται, προνομιακός χώρος για την Ελληνική πλευρά.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ απέρριψαν, προς τιμή τους, την ίδια Τουρκική πρόταση. Είναι βέβαιο όμως ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για ν’ αποσπάσει την ίδια έγκριση. Η Κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες να μη επιδείξει ολιγωρία και να μη επιτρέψει αιφνιδιασμό. Το θέμα δεν είναι μικρό. Είναι μέρος της συστηματικής Τουρκικής προπαγάνδας, που επιδιώκει να υπονομεύσει την Ελληνικότητα του Αιγαίου και να προβάλει την ιδέα και την εικόνα της διχοτομήσεώς του.

Περικλής Νεάρχου
Πρέσβυς ε.τ.

Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Αμύνης

Μετάβαση στο περιεχόμενο