Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Τσολιάς Πέτρος

Κατασκευαστής - Έμπορος Επίπλων

Ο κ. Τσολιάς γεννήθηκε το 1965 στην Προσοτσάνη Δράμας. Σε ηλικία 7 χρονών μαζί με τους γονείς του μετοίκισαν στη Βόννη της Γερμανίας.  Τελειώνοντας εκεί το Λύκειο, ο κ. Πέτρος Τσολιάς σπούδασε στην Ανωτάτη Τεχνική Σχολή της Βόννης, από όπου αποφοίτησε ως πτυχιούχος Τεχνίτης Βαρέων Οχημάτων. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Δράμα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ομιλεί ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά.

Η αγάπη του για την Ελλάδα υπήρξε το έναυσμα για να ασχοληθεί με την πολιτική. Το 2013 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα». Το 2014 ήταν υποψήφιος βουλευτής Δράμας με το κόμμα «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου και το 2016 υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα «ΛΑΟΣ» του Γιώργου Καρατζαφέρη. Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής στο «ΛΑΟΣ» . Στις Δημοτικές εκλογές του 2019 συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» του Χριστόδουλου Μαμσάκου. Επίσης ο κ. Τσολιάς υπήρξε διευθυντής Βορείου Ελλάδος στο κόμμα του αποβιώσαντος Γιώργου Τράγκα

Η πολιτική συνεργασία του κ. Τσολιά με το κόμμα «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» του κ. Εμφιετζόγλου ξεκίνησε το 2021, όπου και ανέλαβε τη θέση Συντονιστή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Σερρών, την οποία κατέχει και σήμερα. Στις εθνικές εκλογές του 2023 έθεσε υποψηφιότητα ως βουλευτής Δράμας με το κόμμα.

Πέρα από το έντονο ενδιαφέρον του για τα κοινά, ο κ. Τσολιάς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα προβλήματα των συμπολιτών μας. Συνιδρυτής της εθελοντικής ομάδας «ΔΡΑΜΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ», συμμετέχει έμπρακτα σε διάφορες αποστολές βοήθειας και αλληλεγγύης προς πολίτες και κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, όπως π.χ. στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας κα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο