Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » ”Δώρο” Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε Ερντογάν;-Σοβαρά ερωτήματα για τη βραχονησίδα Σύρνα-Η μεγάλη εθνική προδοσία με την ΑΟΖ

”Δώρο” Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε Ερντογάν;-Σοβαρά ερωτήματα για τη βραχονησίδα Σύρνα-Η μεγάλη εθνική προδοσία με την ΑΟΖ

Η Άγκυρα ως γνωστόν, συνεχίζει να θεωρεί πως ένας μεγάλος αριθμός ελληνικών νησίδων (κατοικημένων και βραχονησίδων) είναι “τουρκικές υπό ελληνική κατοχή”, Ιδανικά, οι Τούρκοι θα ήθελαν να “σβήσουν” τα νησιά και να οριοθετήσουν με βάση τις ακτογραμμές της Μικράς Ασίας και της ηπειρωτικής Ελλάδας!

Το σχέδιο της Άγκυρας & το EGAYDAAK

Η γειτονική χώρα, έχει «τραβήξει» 13 γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο αλλά και στην Κρήτη στις οποίες αναγράφονται 152 νησιά και βραχονησίδες που σύμφωνα με την Άγκυρα δεν έχουν δοθεί στην Ελλάδα μέσα από τις Συνθήκες και κατά κύριο λόγο τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Το κωδικό όνομα EGAYDAAK άλλωστε σημαίνει στην τούρκικη γλώσσα ακριβώς αυτό: «Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες». («Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar»).

Με λίγα λόγια, η Τουρκία διεκδικεί όλο το Αιγαίο και αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία που είναι κατοχυρωμένη βάσει διεθνών συνθηκών.

Kαι εμείς τι κάνουμε;

Καίρια ερωτήματα δημιουργούνται πλέον σχετικά με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης, για λόγους… προστασίας του περιβάλλοντος λαμβάνονται μέτρα τα οποία ενδέχεται να σημαίνουν «απεμπόληση εθνικής επικράτειας και εθνικού πλούτου»!

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε εκτενές (δισέλιδο ρεπορτάζ) πρωινής εφημερίδος, η οποία σχεδόν διθυραμβικά παρουσίαζε την απομάκρυνση κοπαδιού από την νησίδα Σύρνα, προαναγγέλλοντας ταυτοχρόνως ότι ο Δήμος Αστυπάλαιας στον οποίο υπάγεται το μικρό νησί ,δεν πρόκειται να μισθώσει και πάλι για βόσκηση το συγκεκριμένο νησί, καθώς και τα άλλα έξι ευρισκόμενα στην περιοχή.

Στη βραχονησίδα Σύρνα, διώχνουν τους βοσκούς και τα πρόβατα (σ.σ. από βραχονησίδες του Αιγαίου) που θεμελιώνουν το κριτήριο της οικονομικής ζωής για να έχουν αποκλειστική οικονομική ζώνη, προκειμένου να προστατεύσουν … σαλιγκάρια σαύρες και θαλασσοπούλια.

Με δεδομένο ότι η Σύρνα περιλαμβάνεται στη λίστα των νησιών τα οποία η Άγκυρα θεωρεί ως ακαθόριστης κυριαρχίας, με δεδομένη την αντίδραση της Τουρκίας που χαρακτήρισε κόκκινες γραμμές την δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο, που εξήγγειλε η Αθήνα, υπάρχουν πολλά ερωτήματα γι’αυτή την κίνηση!

Οι βοσκοί απομακρύνονται, συνεπώς οι κάτοικοι εκλείπουν. Τα κοπάδια αποσύρονται οπότε παύει να ασκείται αυτοτελής οικονομική δραστηριότης. Ακόμη και τα φωτοβολταϊκά, τα οποία επίσης συνιστούν οικονομική δραστηριότητα ξηλώνονται.

Είναι προφανές ότι η Αθήνα πλέον υποχωρεί μπροστά σε όλες τις τουρκικές προκλήσεις!

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο