Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » ”Εγκληματική” αδιαφορία Μητσοτάκη: Οι φωτιές ξεκίνησαν, προσωπικό και μέσα ”αγνοούνται”-Εδώ & τώρα ισόβια στους εμπρηστές

”Εγκληματική” αδιαφορία Μητσοτάκη: Οι φωτιές ξεκίνησαν, προσωπικό και μέσα ”αγνοούνται”-Εδώ & τώρα ισόβια στους εμπρηστές

Για άλλη μία φορά, η ελληνική κοινωνία γίνεται ”μάρτυρας” της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών!

Οι φωτιές έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ πριν λίγο, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ρεστά Χίου.

Τα ”εγκλήματα” της Κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2023

Οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2023 έλαβαν χώρα κυρίως μετά τις 17 Ιουλίου και τέλη Αυγούστου, μεταξύ άλλων στην ανατολική και δυτική Αττική, το Λουτράκι, τη Ρόδο, τη Κέρκυρα, τη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, τον Νομό Έβρου και σε άλλες περιοχές. Οι φωτιές μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2023 είχαν κάψει πάνω από 1.800.000 στρέμματα!

Μάλιστα, το 33% των δασών της Αττικής κάηκε τα 7 τελευταία χρόνια από τις φωτιές! Τα παραπάνω ανησυχητικά στοιχεία για την Αττική υπογραμμίζουν την ανάγκη συνολικού επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας!

Η διαχείριση των δασικών πυρκαγιών απαιτεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα ενσωματώνει γνώση αιχμής από διαφορετικές επιστήμες, μεταξύ αυτών και η πυρομετεωρολογία

Επίσης χρειάζονται μέσα, σύγχρονα μέσα αεροπυρόσβεσης, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φωτιές θα ενταθούν τα επόμενα έτη!

Χρειάζεται προσωπικό, όπως σημαντικοί σε αυτή την προσπάθεια, θα είναι και οι εποχικοί πυροσβέστες, οι οποιοι έχουν αφεθεί στο έλεος του θεού!

Το σημαντικότερο όμως είναι η ατιμωρησία!

H πρόταση των ”ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ” είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να υπάρχει αυστηρή τιμωρία των εμπηστών, αλλά και εκείνων που ανάβουν φωτιές από επιπολαιότητα.

Ισόβια στους εμπρηστές και 15 χρόνια στους επιπόλαιους.

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο