Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Επιχειρείται η Επιβολή Καταστροφικής Ψευδολύσεως στην Κύπρο πριν τις Προεδρικές Εκλογές #10

Επιχειρείται η Επιβολή Καταστροφικής Ψευδολύσεως στην Κύπρο πριν τις Προεδρικές Εκλογές #10

Τι τεκταίνεται στην Κύπρο; Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση από τη σπουδή του Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου ν’ ανοίξει πρόωρα την προεκλογική εκστρατεία για τις Προεδρικές εκλογές του 2023, με στόχο να αποτρέψει ή να υπονομεύσει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Το άκρως ανησυχητικό και επικίνδυνο είναι η επαναφορά στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ιωάννη Κασουλίδη, γνωστού για τις απαράδεκτες θέσεις που εξέφρασε ακόμη και πολύ προσφάτως, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με το ακραίο ενδοτικό κίνημα «Ως Δαμέ» και τις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ , που προτρέχουν προς την ίδια κατεύθυνση. Την άτυπη δηλαδή αναγνώριση του ψευδοκράτους ως ίσου συνιστώντος μέρους, στο πλαίσιο μιας διζωνικής δήθεν ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα και εκ περιτροπής Προεδρία. Την κατάλυση δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υποκατάσταση της από ένα μόρφωμα,  που θα αναγνωρίζει και θα νομιμοποιεί την Τουρκική κατοχή και θα δορυφοροποιεί ολόκληρη την Κύπρο από την Άγκυρα.

Επιχειρείται, με άλλα λόγια, να επιβληθεί, πριν αποφανθεί ο Κυπριακός λαός με τις Προεδρικές εκλογές, το πρόπλασμα μιας δήθεν «λύσεως», με τη μορφή μιας ενδιάμεσης στρατηγικής συμφωνίας, που θα δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός και θα προκαταλαμβάνει τη θέληση του Κυπριακού λαού.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, που επανέφερε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Ιωάννη Κασουλίδη, του οποίου είναι γνωστές οι θέσεις, έχει τεράστιες ευθύνες. Ευθύνες έχει και η Κυβέρνηση στην Αθήνα, που προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο υπαγωγής ολόκληρης της Κύπρου στον στρατηγικό έλεγχο της Άγκυρας και επαναλαμβάνει στερεότυπα τη γνωστή επωδό ότι  «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται». Συμπαρίσταται ακριβώς σε τι; Στην επιβολή του Τουρκικού γεωπολιτικού ελέγχου πάνω σ’ ολόκληρη την Κύπρο;

Η Κύπρος είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα, η τύχη του οποίου συνδέεται με τη γεωπολιτική και στρατηγική θέση και με την άμυνα, την ασφάλεια και το μέλλον ολόκληρου του Ελληνικού εθνικού χώρου. Ο λαός στην Κύπρο και στην Ελλάδα πρέπει να κινητοποιηθεί και να αποτρέψει την επιχειρούμενη δήθεν «λύση», που  θα ήταν εθνικό όνειδος και στρατηγική ήττα για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

 

 

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου 

Πρόεδρος Πανελλήνιας ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο