Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Γιατί αποστρατεύθηκε αιφνιδίως ο Αρχηγός της Αστυνομίας; #637

Γιατί αποστρατεύθηκε αιφνιδίως ο Αρχηγός της Αστυνομίας; #637

Η αιφνίδια αποστράτευση του Αρχηγού της Αστυνομίας Στρατηγού Κωνσταντίνου Σκούμα, πριν συμπληρώσει καν ένα χρόνο θητείας, θέτει ερωτήματα για τους πραγματικούς λόγους της αλλαγής αυτής και θέμα σεβασμού των θεσμών.

Εάν ο Αρχηγός δεν ήταν κατάλληλος, γιατί επελέγη, ένα χρόνο πριν; Ο ίδιος, με ανακοίνωσή του, διαμαρτύρεται για την αποστράτευσή του και υπαινίσσεται ότι αυτή έχει σχέση με πιέσεις των πολιτικών του προϊσταμένων για αντιθεσμική λειτουργία και συμπεριφορά στη διεκπεραίωση των καθηκόντων του.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται. Οφείλει επίσης να γνωρίζει ότι ο σεβασμός των θεσμών και των θεσμικών λειτουργιών είναι βασικός παράγων της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, όπως και οποιοσδήποτε άλλος αξιωματούχος του κράτους, που επιλέγεται επί θητεία, πρέπει να έχει την ανεξαρτησία που επιβάλλει η θεσμική θέση του και συνδέεται με την ίση και νόμιμη αντιμετώπιση και μεταχείριση όλων των πολίτων, χωρίς καμία διάκριση ή αθέμιτη επιρροή .

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο