Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Η Άγκυρα προσπαθεί να υφαρπάξει υποθαλάσσιους σχηματισμούς στο Αιγαίο #288

Η Άγκυρα προσπαθεί να υφαρπάξει υποθαλάσσιους σχηματισμούς στο Αιγαίο #288

Με όργανο το Τουρκικό Ίδρυμα Θαλάσσιων Ερευνών, η Άγκυρα έθεσε προσφάτως σ’ εφαρμογή ένα νέο επεκτατικό σχέδιο στο Αιγαίο: Να σφετερισθεί, ως δήθεν Τουρκικούς, υποθαλάσσιους σχηματισμούς, που βρίσκονται κοντά και μεταξύ  Ελληνικών νησιών. Συγκεκριμένα, αποδίδει σ’ αυτούς Τουρκικά ονόματα, τα οποία μετά αποτυπώνει σε αντίστοιχους χάρτες του Αιγαίου.

Είναι μια άλλη προσπάθεια ν’ αμφισβητήσει την Ελληνικότητα και το καθεστώς του Αιγαίου και να στηρίξει τις αυθαίρετες και παράνομες αξιώσεις που προβάλλει.

Η Κυβέρνηση δεν πρέπει ν’ αφήσει αναπάντητη τη νέα αυτή Τουρκική λαθροχειρία. Πρέπει να την καταγγείλει διεθνώς και να πάρει ταυτόχρονα κάθε αναγκαίο μέτρο για την ανακοπή της και της προσπάθειας δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων. Στο πνεύμα αυτό, πρέπει ειδικότερα να προσφύγει στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα που προστατεύουν τα ιστορικά ονόματα και την άϋλη πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρωπαϊκή επικράτεια. Πρέπει επίσης να εκδώσει εγκαίρως και να διαδώσει, στα Ελληνικά και σε ξένες γλώσσες, χάρτες με τους υποθαλάσσιους σχηματισμούς στο Αιγαίο και τα Ελληνικά τους ονόματα.

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο