Η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, με την απόφαση αποστολής από τις Δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, βαρέων αρμάτων μάχης, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, με αφορμή την Ουκρανία.
Λίγα χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, το υποτιθέμενο τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την επανένωση της Γερμανίας, η Ευρώπη βρίσκεται πάλι σε πόλεμο και Γερμανικά, μεταξύ άλλων, άρματα μάχης παίρνουν πάλι το δρόμο προς τις πεδιάδες της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.
Η διολίσθηση σ’ ένα γενικευμένο πόλεμο, με τη συνεχή κλιμάκωση κατά στάδια, δεν είναι πλέον ένα απίθανο σενάριο. Οι πολιτικές ηγεσίες , ένθεν και ένθεν, αντί ν ‘ αναζητήσουν μια λογική συμβιβαστική λύση, ακολουθούν πολιτική φυγής προς τα εμπρός, που μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη.
Κάτω από τις νέες συνθήκες, είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν έντονες πιέσεις στην Ελλάδα να αποστείλει στην Ουκρανία και νέο Ρωσικό οπλισμό, αντιαεροπορικά ιδίως όπλα, που έχουν κρίσιμη σημασία στην Ελληνική αεράμυνα. Ενδέχεται επίσης ν’ ασκηθούν παρόμοιες πιέσεις στην Κύπρο για την αποστολή Ρωσικών αρμάτων μάχης και άλλων οπλών της Εθνικής Φρουράς στην Ουκρανία.
Ελλάδα και Κύπρος δεν είναι όπως οποιεσδήποτε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, που δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Έχουν απέναντι τους τον Τουρκικό Αττίλα και δεν πρέπει, με κανένα τρόπο, ν’ αποδυναμώσουν την εθνική τους άμυνα η να πρωτοστατήσουν σε άκριτη αντί-Ρωσική πολιτική.
Η Πατριωτική Ενωση εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και τους κινδύνους που συνεπάγεται και ζητά από την Κυβέρνηση να αποφύγει οποιαδήποτε νέα εμπλοκή της χώρας σε αποστολές όπλων στην Ουκρανία, που θα αποδυνάμωναν μάλιστα την εθνική μας άμυνα , σε μια κρίσιμη στιγμή Τουρκικών απειλών και προκλήσεων.
-Ο-
Αντιπρόεδρος
Περικλής Νεάρχου
Πρέσβης ε.τ.