Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Η παράδοση της Μακεδονίας μας από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι ένα διαρκές έγκλημα-Καταγγελία των ”Πρεσπών” τώρα!

Η παράδοση της Μακεδονίας μας από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι ένα διαρκές έγκλημα-Καταγγελία των ”Πρεσπών” τώρα!

Ο προσδιορισμός «Βόρεια» και η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» αποτελούν φύλλο συκής, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προέβαλε ως κατόρθωμα, χωρίς ντροπή.

Αυτά πληρώνουμε πλέον, με την νέα πρόεδρο των Σκοπίων εδώ και 3 εβδομάδες να προκαλεί, όπως και πριν λίγες ώρες, καθώς δήλωσε ότι σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως, όπως είπε έχει το προσωπικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία»!

Τι κατάφεραν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Στην πραγματικότητα, τροφοδοτείται ο πυρήνας του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Καταρχήν, αναγνωρίζεται «μακεδονική ιθαγένεια», που συνοδεύεται από τον προσδιορισμό «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας». Πρακτικά, αλλά και με βάση το αγγλικό κείμενο της Συμφωνίας, που αναφέρει τους όρους «Macedonian Nationality/Citizen of North Macedonia», δημιουργείται «μακεδονικό έθνος», τμήμα του οποίου είναι πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας»!

Τα Σκόπια αντιμετωπίζουν τεράστια εσωτερικά προβλήματα συνοχής λόγω της αλβανικής και της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς και της οικονομικής τους κατάστασης.

Η Ελλάδα ενώ είχε και έχει τα πάνω χέρι, κάνει υποχωρήσεις! Η ΝΔ και ο Κ.Μητσοτάκης το έπαιζαν ” Μακεδονομάχοι”, ‘ομως πλέον παρέδωσαν και αυτοί την Μακεδονία μας!

Από τη μια μεριά η κυβέρνηση επιχειρεί σκόπιμα να προβάλει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος που πουλάει παραμύθια για κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών αντιμετωπίζοντας τους Ελληνες και τις Ελληνίδες ως ιθαγενείς, από την άλλη όμως ξεκαθαρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο πως θα παραμείνει πιστή στη φιλοσκοπιανή γραμμή που έχει χαράξει μετά το 2019 και δεν πρόκειται να ζητήσει την κατάργηση της συμφωνίας.

Η Συμφωνία πρέπει να καταργηθεί! Υπάρχει η δυνατότητα λήξεως ή αναστολής εφαρμογής της συνθήκης σε περίπτωση ουσιώδους παραβιάσεως των όρων της (άρθρο 60 της συμβάσεως της Βιέννης). Η Ελλάδα καλείται να παρακολουθεί προσεκτικά την εφαρμογή της συμφωνίας. Εάν διαπιστώσει ουσιώδη παραβίαση, θα μπορεί να κινηθεί για να απαλλαγεί από τη συμφωνία.

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο