Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Η πρόταση των ”ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ” για το δημογραφικό

Η πρόταση των ”ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ” για το δημογραφικό

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι το Δημογραφικό! Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία για το δημογραφικό, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συρρίκνωση του πληθυσμού στην Ελλάδα κατά έως και 1,5 εκατ. μέχρι το 2050, ενώ στους κάτω των 65 ετών, η μείωση θα είναι 1,8 εκατ. άτομα.
 
Την ίδια ώρα, οι γεννήσεις για το 2023 κυμάνθηκαν σε χαμηλό ρεκόρ, καθώς ήταν λιγότερες από 73.000 και συγκεκριμένα 72.244, στοιχεία που αναμένεται να οριστικοποιηθούν από τα ληξιαρχεία και την ΕΛΣΤΑΤ το επόμενο διάστημα. 
 
Τι κάνει η Κυβέρνηση γι’αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα; Θα δοθούν κίνητρα στις ελληνικές οικογένειες για να κάνουν παιδιά; Γιατί η Κυβέρνηση την ίδια στιγμή κάνει τα πάντα για τους μετανάστες, ενώ ταυτόχρονα ”χτυπάει” τον ”πυρήνα” της οικογένειας με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια; 
 
Η Ελλάδα πεθαίνει!  
 
Θνησιμότητα, γονιμότητα, εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση τις τελευταίες δεκαετίες διαμορφώσαν το σημερινό  δημογραφικό τοπίο στη χώρα μας. Σε εθνικό επίπεδο η συζήτηση επικεντρώνεται κυρίως στη γήρανση του πληθυσμού και στην χαμηλή γεννητικότητα/γονιμότητά του ως και στις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις τους.
 
Σήμερα, τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας προσεγγίζουν το δημογραφικό πρόχειρα και προσχηματικά.
 
Η λύση του δημογραφικού θα ξεκινήσει από τη στιγμή που τα κόμματα και τα ΜΜΕ θα συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους και θα θέσουν το δημογραφικό στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας.  
 
Η υπογεννητικότητα που απειλεί τη χώρα μας διογκώνεται με το πέρας του χρόνου, με τον δείκτη γονιμότητας της Ελλάδας να είναι ένας από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη: ορισμένα χωριά δεν έχουν καταγράψει ούτε μία γέννηση εδώ και χρόνια.
 
Πώς, όμως, αντιστρέφεται σήμερα η παγιωμένη κατάσταση; Θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές που να ωφελούν τα νέα ζευγάρια ώστε να κάνουν περισσότερα παιδιά! 
 
Το κράτος πρέπει να δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο για το δημογραφικό, παρακρατώντας είκοσι λεπτά ανά λίτρο καυσίμου που πωλείται, 15 από τους φόρους και τα τέλη και 5 από τον καταναλωτή. 
 
Οι ”ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” ξέρουν και έχουν την λύση, καθώς ο κ. Εμφιετζόγλου, σε εργαζόμενους στις εταιρείες του έδινε 50.000 δραχμές σε κάθε τρίτο παιδί και 75.000 σε κάθε τέταρτο! 
 
Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να θέλει το κράτος!
 

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο