Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Η πρόταση των ”ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ”: Μπορούμε και πρέπει να ξεκινήσει η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα!

Η πρόταση των ”ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ”: Μπορούμε και πρέπει να ξεκινήσει η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα!

Οι ερευνητές μιλούν για τεράστιες ποσότητες κοιτασμάτων στην Ελλάδα, όμως εδώ και χρόνια όλες οι Κυβερνήσεις κάνουν πίσω.

Μία χώρα για να έχει αυτάρκεια και οικονομική ανεξαρησία, πρέπει να πάει στο επόμενο ”βήμα”! Τρανό παράδειγμα τόσο η Κύπρος, όσο και Νορβηγία, όπου εκμεταλλεύονται τον ”πλούτο” τους!

Ναι λοιπόν, μπορούμε να βγάλουμε υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα. Όλα τα οικόπεδα μαζί, είναι πολύ πιθανό να έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ποσότητες, ειδικά φυσικού αερίου, που θα βάλουν την Ελλάδα για τα καλά στον ευρωπαϊκό χάρτη παραγωγών υδρογονανθράκων.

Το γεωπολιτικό όφελος για τη χώρα είναι και το πιο σημαντικό που θα μπορούσε να φέρει η ανάπτυξη υδρογονανθράκων για τη χώρα μας. Η παραγωγή φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό έδαφος θέτει την Ελλάδα σε ιδιαιτέρως σημαντική θέση για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ.

Οι υδρογονάνθρακες πρέπει να εξορυχθούν. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Για να εξασφαλισθεί η επιβίωση του έθνους μας: τα έθνη που δεν αξιοποιούν τους ορυκτούς τους πόρους είναι καταδικασμένα να πεθάνουν. Αλλά να αξιοποιηθούν με βιώσιμο τρόπο.

Τις εξελίξεις στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, η Τουρκία όχι μόνο τις παρακολουθεί στενά, αλλά κάνει συνεχώς κινήσεις «στενού μαρκαρίσματος» της Ελλάδας, με σκοπό να αποτρέψει ή να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο τις έρευνες.

Η Ελλάδα πρέπει να δείξει πυγμή και αποφασιστικότητα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπούμε σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης και να ”μοιράσουμε” το Αιγαίο!


Υπάρχει πλέον η προβολή της ιδεοληψίας της “Πράσινης” ενέργειας για την απεμπόληση των Ελληνικών υδρογονανθράκων και ουσιαστικά της Ελληνικής ΑΟΖ. Πίσω από το πρόσχημα της “πράσινης” ενέργειας κρύβονται άλλες σκοπιμότητες, που εκφράζουν το άκρον άωτον μιας ενδοτικής, κατευναστικής πολιτικής, που έχει σχέση με την ΑΟΖ!

Οι ”ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” θα παλέψουν εντός ευρωκοινοβουλίου γι’αυτό το μείζον ζήτημα!

 

 

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο