Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Η πρόταση των ”Πατριωτών”: Πρέπει να αναγεννηθεί το ”Made In Greece”!-Έτσι θα ξανασταθούμε παραγωγικά στα πόδια μας!

Η πρόταση των ”Πατριωτών”: Πρέπει να αναγεννηθεί το ”Made In Greece”!-Έτσι θα ξανασταθούμε παραγωγικά στα πόδια μας!

Σκάει η φούσκα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία θέλει να μας πείσει πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη!

Αρχικά προ των πυλών βρίσκονται σαρωτικές ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ, με τους καταναλωτές να μην μπορούν να αγοράσουν πλέον τα βασικά προϊόντα. Την ίδια στιγμή έρχονται αλλαγές στο νυχτερινό ρεύμα και «ποδαρικό» τον Ιούνιο με… ηλεκτροσόκ αυξήσεων!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Έλληνας πλέον δεν μπορεί να κάνει διακοπές! Για να πάει μια οικογένεια στα ελληνικά νησιά με συμβατικό πλοίο κοστίζει αρκετά ακριβά.

206€ για Κεφαλονιά
419€ για Σκιάθο
430€ για Τήνο
596€ για Χίο
632€ για Πάρο
1.029€ για Ρόδο

Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε πολλές φορές υποστηρίξει τα δύο προηγούμενα χρόνια ότι υπό τη δική της «πετυχημένη οικονομική διακυβέρνηση» η ελληνική οικονομία θα αναπτυσσόταν μέσω της αύξησης των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών και των επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, κάτι τέτοιο βέβαια δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Βυθίζονται οι ελληνικές εξαγωγές

Οι εξαγωγές αγαθών στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024 ανήλθαν στα 12,3 δισ. ευρώ έναντι 13,85 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του 2023, κάνοντας «βαθιά βουτιά» κατά 11%.

Η οικονομία για να πάρει ”μπρος” χρειάζεται προϊόντα ”Made in Greece”! Η χώρα μόνο εισάγει και με απλά μαθηματικά αυτό φέρνει την απόλυτη οικονομική καταστροφή.

Έξοδος από την κρίση δεν υπάρχει, αν δεν ξανασταθούμε παραγωγικά στα πόδια μας! Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι καταχρεωμένος καταναλωτής εισαγόμενων προϊόντων, χωρίς δημιουργία και παραγωγή.

Πρέπει να αναγεννηθεί το «Made In Greece», πρέπει να εμπιστευτούμε στους παραγωγούς τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανόρθωση της οικονομίας. Η ενίσχυση της γεωργίας και της βιομηχανίας είναι εθνική ανάγκη. Είναι ακριβώς οι τομείς που αποδομήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας τη χώρα στη σημερινή απαξίωση και εξαθλίωση!

Η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, προωθεί τα τοπικά προϊόντα και στηρίζει τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγών των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής. Είναι άλλωστε υποχρέωση του κράτους να διαφυλάξει την προστιθέμενη ελληνική αξία! 

 

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο