Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Η Θράκη εκπέμπει SOS!- Αναφορές Ερντογανικών ΜΜΕ σε «τουρκική μειονότητα» & «μακεδονική μειονότητα» – Η πρόταση των «ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ»

Η Θράκη εκπέμπει SOS!- Αναφορές Ερντογανικών ΜΜΕ σε «τουρκική μειονότητα» & «μακεδονική μειονότητα» – Η πρόταση των «ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ»

Προκλητικές αναφορές από κρατικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, τα οποία κάνουν λόγο για «Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης», «τουρκική μειονότητα» και για «μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, δημιουργεί πλέον τετελεσμένα, με την Άγκυρα πλέον να κάνει ότι θέλει!

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, παρουσιάζει συνέντευξη της προέδρου του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Çiğdem Asafoğlu. Το κόμμα του οποίου ηγείται κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με 42 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 25 είναι γυναίκες.

Η Asafoğlu είπε ακόμη ότι ανάμεσα στις 25 υποψήφιες γυναίκες είναι και η Ευγενία Νατσουλίδου που εκπροσωπεί τη «μακεδονική μειονότητα» στην περιοχή της Έδεσσας!

Πώς θα γλιτώσει η Θράκη από τον κίνδυνο;

Να κλείσει τουρκικό προξενείο

Να ενισχυθούν οι υπηρεσίες πληροφοριών στη περιοχή

Να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους πολίτες

Να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις

Να ενισχυθεί οικονομικά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, δίνοντας βαρύτητα στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης

Να ενισχυθούν οι Πομάκοι

Να δοθεί μεγαλύτερη βοήθεια στους μουσουλμάνους φοιτητές, ούτως ώστε να μην σπουδάζουν και εργάζονται στη Τουρκία!

Πομάκοι

Έως πότε οι Πομάκοι μαθητές θα αναγκάζονται να πηγαίνουν σε μειονοτικά τουρκόφωνα δημοτικά και άλλα σχολεία όταν οι ίδιοι δεν έχουν καμία σχέση με την τούρκικη κουλτούρα;

Έως πότε το ελληνικό κράτος θα τους υποχρεώνει να μαθαίνουν, όντας Έλληνες πολίτες, διαφορετική γλώσσα (τούρκικη) από εκείνη της πατρίδας τους (Ελλάδας) και από εκείνη της μητρικής τους γλώσσας(πομάκικη);

Έως πότε ο Υπουργός Παιδείας θα συνεχίσει να αγνοεί τις αιτήσεις των Ελλήνων Πομάκων;

 

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο