Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Καταπέλτης ο Εμφιετζόγλου για τα Εθνικά και οικονομικά ζητήματα – Συνέντευξη στην Valuenews.gr

Καταπέλτης ο Εμφιετζόγλου για τα Εθνικά και οικονομικά ζητήματα – Συνέντευξη στην Valuenews.gr

Σφοδρή επίθεση τόσο στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και στην προηγούμενη Κυβέρνηση Τσίπρα για τις πολιτικές που εφάρμοσαν στα Εθνικά ζητήματα και την οικονομία, εξαπέλυσε με εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου και την Valuenews.gr, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Ο κος Εμφιετζόγλου απηύθυνε μήνυμα αφύπνισης του Ελληνικού λαού, υποστηρίζοντας ότι οι καταστροφικές – όπως τις χαρακτήρισε – πολιτικές που εφαρμόστηκαν, τον οδήγησαν στην δημιουργία του νέου κινήματος με τον τίτλο της Πατριωτικής Ένωσης, με απώτερο στόχο την διευθέτηση των οικονομικών ζητημάτων της χώρας και την αποτροπή εθνικών κινδύνων.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης, υποστήριξε ότι είναι επιβεβλημένη η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια, χωρίς να υπολογίζεται ο φόβος της άσκησης casus belli από την Τουρκία.

Σε ότι αφορά την ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας, ο κος Εμφιετζόγλου, υποστήριξε ότι οι επιδοματικές πολιτικές είναι μια τρύπα στο νερό. Έκανε εκτενή αναφορά στην αγροτική οικονομία, στη Θράκη και τόνισε ότι η έλλειψη αξιοκρατίας δημιουργεί την κομματοκρατία που αποστέλλει το νέο πληθυσμό της χώρας στο εξωτερικό.

Ειδικότερα ο κος Εμφιετζόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

Χάνουμε 120 δις ευρώ από το λουκέτο στις λιγνιτικές μονάδες

«Δεν ευθύνεται ο πόλεμος για αυτή την ακρίβεια, ευθύνεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως ο Μητσοτάκης. Ευθύνεται διότι δήλωσε ότι είναι υπέρ της πράσινης μετάβασης και κατόπιν τούτου θα κλείσει άμεσα τις λιγνιτικές μονάδες και επίσης θα διακόψει κάθε προσπάθεια έρευνας και εξόρυξης των υδρογονανθράκων που έχουμε στην δική μας ΑΟΖ. Γιατί ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2023; Τι θα κάνουμε εμείς τον λιγνίτη που έχουμε; Ο λιγνίτης που έχουμε αξίζει 120 δις . Θα μπορούσαμε να έχουμε φθηνή ενέργεια, το 1\4 από αυτή την τιμή που πληρώνουμε και δεν μπορούμε τελικά να την πληρώσουμε και καταστρέφεται η πατρίδα μας. Θα μπορούσαμε να εξάγουμε φθηνό φυσικό αέριο και η Ευρώπη να ευεργετηθεί από την Ελλάδα και να παίρνει Ελληνικό αντί Ρωσικό φυσικό αέριο. Γίνεται μια βρώμικη προσπάθεια για να δείξουν ότι ο λιγνίτης είναι ακριβός. Είναι μία βρώμικη προσπάθεια για να παίρνουν τις προμήθειες από τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η θέση της Ελλάδας

«Κατ’ αρχή η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα γέλια. Βεβαίως ήταν τεράστιο λάθος του Μητσοτάκη να στείλει όπλα στην Ουκρανία. Τα όπλα αυτά τα πήρε από τις ανάγκες τις δικές μας, εμείς δεν έχουμε ανάγκες; Θυμίζω ότι αυτά τα όπλα, τα είχαμε πάρει τότε επί Τσοχατζόπουλου και τα είχαμε βάλει για να προασπίσουμε τα νησιά μας. Δεν καταλαβαίνει ο Μητσοτάκης ότι η Ρωσία αύριο μπορεί να βοηθήσει τους Τούρκους να μας κάνουν καμία εισβολή», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προσέξει ιδιαίτερα τους χειρισμούς του ως προς το φλέγον ζήτημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Μετάβαση στο περιεχόμενο