Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Κοσματόπουλος Αθανάσιος

Ιατρός

Ο Αθανάσιος Κοσματόπουλος γεννήθηκε στην Καλλονή και μαθήτευσε σε Δημοτικό και Γυμνάσιο σχολείο της Κοζάνης.    Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και ειδικεύτηκε ως Γενικός Χειρούργος. Μετεκπαιδεύτηκε με σεμινάρια σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Εργάστηκε ως Πανεπιστημιακός Ιατρός, για δέκα χρόνια. Διετέλεσε Διευθυντής στην Χειρουργική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, έχει χειρουργήσει  σε κλινικές της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης (ΚΕΚΑΑμεΑ), Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης, της Επιτροπής Σταδίου και της ομάδας «Φίλαθλο Σωματείο Κοζάνη».

Ανάμεσα στην πολύπλευρη δράση του, έχει ξεχωρίσει για την συμμετοχή του σε θέματα Τουρισμού πολιτισμού, Αθλητισμού, Εκπαίδευσης, Υγείας, ατόμων ΑΜΕΑ και Περιβάλλοντος

Είναι πατέρας τριών παιδιών.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Υποψήφιος Βουλευτής με τη Δημοκρατική Ανανέωση το 1989, 1990 με τον Κωστή Στεφανόπουλο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

  • Εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης.
  • Εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Δακή, στις εκλογές του 2010.
  • Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής με αρμοδιότητες στους τομείς υγείας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού (2011 και 2012). Κατά τη θητεία του ως
  • Αντιπεριφερειάρχης διακρίθηκε σε σημαντικές δράσεις:

 

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο