Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Μετά το ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Ακαδημαϊκός Καλύβας #15

Μετά το ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Ακαδημαϊκός Καλύβας #15

Μετά το «Πατριωτικό» σήριαλ του 1821 των Βερέμη και Σία, ο ΣΚΑΪ ξαναχτύπησε με πατριωτικό σήριαλ του Ακαδημαϊκού κου Καλύβα, με τίτλο «Καταστροφές και Θρίαμβοι».

Κατ’ αρχάς τί είδους Ακαδημαϊκός είναι ο εν λόγω κύριος; Ερωτήσαμε την Ακαδημία και μας δήλωσαν ότι δεν περιλαμβάνεται εις τις τάξεις της κανένας κος Καλύβας.

Πέραν τούτου, επί της ουσίας, τί μας «διδάσκει» ο εν λόγω «Ακαδημαϊκός»; Ότι πήγαμε στην Μικρά Ασία σαν αποικιοκράτες και κατακτητές; Μήπως κάναμε και σφαγές;

Δεν ντρέπεται καθόλου ο εν λόγω «Ακαδημαϊκός»; Δεν γνωρίζει τίποτα για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας από τον 8ο αιώνα π.Χ., για τον μοναδικό πολιτισμό που δημιούργησαν, για το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για το Βυζάντιο, για τα 2 εκ. Ελλήνων που ζούσαν εκεί το 1900, για  τις σφαγές και τις απελάσεις των Τούρκων από το 1914; Ως προς τη Σμύρνη επέτυχε το ακατόρθωτο ο εν λόγω κύριος. Να υπερκεράσει και τη Ρεπούση. Ο συνωστισμός μετεβλήθη σε … αποχώρηση. Κουβέντα για την πυρκαγιά που έβαλαν οι Τούρκοι στη Σμύρνη. Κουβέντα για τις σφαγές και τις κτηνωδίες τους. Κουβέντα για την κατακρεούργηση του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου. Και δεν φτάνουν όλα αυτά, πήρε συνέντευξη από τον Άγγλο τουρκόφιλο Μαίκλ Λιουέλιν Σμιθ, ο οποίος δεν είπε τίποτα για την άθλια συμπεριφορά των Συμμάχων, συμπεριλαμβανομένων και των Άγγλων, απέναντι στην Ελλάδα του ’21 και του ’22. Οι δήθεν «Σύμμαχοι» μας εγκατέλειψαν και ενίσχυσαν τον Κεμάλ.

Η απορία όμως παραμένει. Ο κάθε Καλύβας μπορεί να ηδονίζεται με την κατασυκοφάντηση της αλήθειας και της Πατρίδας. Και γιατί όμως θα πρέπει ο Ελληνικός Λαός να βομβαρδίζεται με την απαιτήσεις των Τούρκων (Ερντογάν, Ακάρ, Τσαβούσογλου) στα τουρκικά;  Άρα ο ΣΚΑΪ τι ρόλο παίζει; Γιατί μεταδίδει την άθλια τουρκική προπαγάνδα; Μήπως συμβάλει στη διάδοση των ενδοτικών θέσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ και των παρομοίων (Καλύβας), για να προλειάνουν το έδαφος για την ανοχή και αποδοχή των τουρκικών εκβιασμών;

Η Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ζητεί απάντηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο