Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Μπίθας Ορέστης

Ελεύθερος Επαγγελματίας

Ο Ορέστης Μπίθας του Βασιλείου και της Αλίκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1960 και κατοικεί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης από το 1993.

Αποφοίτησε από το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης Θετικής κατεύθυνσης.

Σπούδασε στο FREIBURG Universitat Studenten College

Σπούδασε στην σχολή ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ του BRAUNSCHWEIG της πρώην Δυτικής Γερμανίας και πήρε ειδικότητα στην βελτίωση τροφίμων και στην Αλευροποιία.

Έκανε MBA στους βιολογικούς καθαρισμούς και στην διαχείριση αποβλήτων & Λειτουργικής Οικονομίας, στο ETH ZURICH.
Υπήρξε κολυμβητής και παίκτης στην ομάδα WATER POLO του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ και παίκτης της EINTRACHT BRAUNSCHWEIG. Μέλος της ομάδας του Στρατού Ξηράς κολυμβήσεως & υδατοσφαιρίσεως. Μέλος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ κολυμβήσεως & υδατοσφαιρίσεως.Συμμετείχε επιτυχώς στον 9ο κολυμβητικό διάπλου του ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ κόλπου Χαλκιδικής την Κυριακή στις 22 Ιουλίου 1979.

Είναι διαζευγμένος και έχει δύο κόρες, την Αλίκη και την Χριστίνα.


ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ:

Εργάσθηκε ως Τεχνικός Διευθυντής σε μεγάλη Αλευροβιομηχανική μονάδα του νομού Ημαθίας έως το 1988. Στα τέλη του 1988 ίδρυσε την προσωπική – οικογενειακή εταιρεία με τον αδελφό του, κατέχει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου σε αυτήν και που δραστηριοποιείται στον χώρο της Αλευροβιομηχανίας με παραγωγή ειδικών αλεύρων [Σικάλεως, Κριθής & Βρώμης], με διακίνηση σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και στα Αραβικά Εμιράτα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:
Αιρετό μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου [Ε.Β.Ε.Θ.], στο Βιομηχανικό Τμήμα. Αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συλλόγου Πελοποννησίων στον κόσμο «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» Θεσσαλονίκης με πολύ μεγάλη συνεισφορά και δράση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο