Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Να ανακληθεί η αναστολή από την Υπηρεσία τους χιλιάδων ιατρών και εξειδικευμένων νοσηλευτών #64

Να ανακληθεί η αναστολή από την Υπηρεσία τους χιλιάδων ιατρών και εξειδικευμένων νοσηλευτών #64

Η Ελλάδα, ενώ, υποτίθεται, ότι βαίνουμε προς την έξοδο από την πανδημία του κοροναϊού, σημειώνει ρεκόρ θανάτων από τον ιό. Οι αιτίες δεν είναι, προφανώς, άσχετες με αυτό που επεσήμανε, πριν από λίγο καιρό, η Έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα, ότι το 40% των θανάτων συμβαίνει εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι, με τη  σειρά του, άσχετο επίσης με την αναστολή εργασίας, που επεβλήθη  άκριτα από την Κυβέρνηση σε χιλιάδες ιατρούς και εξειδικευμένους νοσηλευτές, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιασθούν. Η Κυβέρνηση, με την άστοχη  και υπερβολική αυτή  επίδειξη πυγμής, με σημαία την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, στέρησε από τις ΜΕΘ και το ΕΣΥ πολύτιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη και ελλιπής η παροχή περιθάλψεως στους ασθενείς και να αυξηθούν δραματικά οι θάνατοι.

Είναι κοινός τόπος σήμερα ότι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό όχι μόνον οι  ανεμβολίαστοι, αλλά και οι εμβολιασμένοι. Το γεγονός αυτό αναιρεί κάθε ηθική και λογική βάση για  την εμμονή της Κυβερνήσεως στην αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων ιατρών και νοσηλευτών.

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην ανάκληση της αποφάσεως της αυτής και στην επανένταξη του πολύ σημαντικού αυτού δυναμικού στις ΜΕΘ και στο ΕΣΥ. Θα πρέπει επίσης, χωρίς καθυστέρηση, να διευθετήσει το θέμα της πληρωμής τους.

Η Πατριωτική Ένωση εκφράζει την αλληλεγγύη της στους ιατρούς και νοσηλευτές, που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, και θεωρεί δίκαιο τον αγώνα τους για επιστροφή στην Υπηρεσία τους.

 

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Πρόεδρος

Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο