Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Να ευχαριστήσουμε την κα Μέρκελ;

Να ευχαριστήσουμε την κα Μέρκελ;

Του Δρ.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Μας επισκέφθηκε η κυρία Μέρκελ την 28η Οκτωβρίου, την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής. Την υποδεχθήκαμε με ευγένεια και «Ελληνική Φιλοξενία».

Μετά από μία σύντομη, ανούσια συνάντηση με την κυρία Πρόεδρο, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και στην συνέντευξη τύπου είπε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε την Τουρκία – φιλοξενεί 3,5 εκ. Σύρους πρόσφυγες!» και να συνεχίσουμε τον διάλογο μαζί της.

Δεν έδειχνε άνετη, βιαζόταν να φύγει. Ούτε μία βόλτα μέχρι την Ακρόπολη. Αν μετέφερε στον Πρωθυπουργό κάποιο μήνυμα, εμείς δεν το μάθαμε!

Και γεννάται το ερώτημα: Μήπως έπρεπε να την ευχαριστήσουμεΜήπως έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Γερμανία «για τα καλά που μας έκανε»;

Ας θυμηθούμε:

  1. Οι Γερμανοί δίδαξαν στους Τούρκους και τους εκπαίδευσαν στην εξόντωση των λαών της Μικράς Ασίας. Και η Μάστιγα της Ανατολής, οι πολιτισμένοι Τούρκοι, διέπραξαν τις φρικτές γενοκτονίες κατά των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Ασσυρίων.
  2. Στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, ο Γερμανός Κάιζερ επέβαλε στον γυναικάδελφό του Βασιλέα Κωνσταντίνο να απορρίψει τις αποφάσεις του Ελευθερίου Βενιζέλου για την συμμετοχή μαζί με τους Αγγλογάλλους στον πόλεμο. Έτσι χάσαμε την Κύπρο που μας προσέφεραν οι Άγγλοι, έτσι μπήκαν οι Βούλγαροι στην Ανατολική Μακεδονία και το Δ’ Σώμα στρατού μετεφέρθη εις Γκέρλιτς, αιχμάλωτο. Το χειρότερο, οδήγησε τους  Έλληνες στον Εθνικό Διχασμό, που κατέληξε στη Μικρασιατική καταστροφή και στο σταδιακό μαρασμό – δικτατορίες, κινήματα, διώξεις, εμφύλιο – ατελείωτες καταστροφές.
  3. Και στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, όταν πολεμούσαμε και νικούσαμε τους Ιταλούς στην Βόρειο Ήπειρο, ύπουλα μας χτύπησε μαζί με τους Βούλγαρους στη Μακεδονία. Και κατέλαβαν την χώρα, την μοίρασαν σε Γερμανική, Ιταλική, Βουλγαρική ζώνη κατοχής και ξεκίνησε το μαρτύριο του υποδουλωμένου Ελληνικού Λαού. Η πείνα τον χειμώνα ’41 – ’42 θανάτωσε πάνω από 200.000 Έλληνες.

Θυμάμαι μικρό παιδί, νεκρούς στους δρόμους και στα αυτιά μου πάντα θα αντηχεί η φοβερή σπαραχτική κραυγή «Πεινάω, πεινάω».

Και για να καταπολεμήσουν την Ελληνική Αντίσταση στην κατοχή, προέβησαν σε απερίγραπτα μαρτύρια. Κατέστρεψαν – έκαψαν 1.700 χωριά και εκτέλεσαν αθώους, ακόμα και μικρά παιδιά. Το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, η Κάνδανος Χανίων, οι Λιγκιάδες, η Μουσιωτίτσα, τα Κεδρύλλια, ο Χορτιάτης, τα Γιαννιτσά, το Μεσόβουνο, η Δράμα, το Δομένικο και τόσα άλλα, είναι μνημεία φρικτά, στίγματα ανεξίτηλα, ίσως και χειρότερα από τα στρατόπεδα εξόντωσης Άουσβιτς, Νταχάου.

Και δεν φτάνει ότι άρπαξαν όποια παραγωγή βρήκαν, για τις δαπάνες διατροφής του στρατού τους, μας ανάγκασαν να τους χορηγήσουμε Δάνειο – Αναγκαστικό! Συνοπτικά η Γερμανία μας οφείλει 165 δις δολάρια από το κατοχικό δάνειο και 335 δις από τις πολεμικές επανορθώσεις, ήτοι περί τα 430 δις ευρώ συνολικά!

  1. Περιμέναμε ότι ύστερα από τόσες καταστροφές οι Γερμανοί θα είχαν αλλάξει. Τώρα είμαστε μαζί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάρα ταύτα γελαστήκαμε άλλη μια φορά. Και επί κυρίας Μέρκελ, αφού τακτοποίησαν τις Τράπεζές τους, μας επέβαλαν τα «μνημόνια καταστροφής». Αφού μας εξευτέλισαν, μας προσέβαλαν και μας εκβίασαν με έξοδο από την Ευρωζώνη, μας διέλυσαν οικονομικά. Κατέστρεψαν την οικονομία μας, μας οδήγησαν να ψάχνουμε στα σκουπίδια και το χειρότερο, οδήγησαν 500.000 νέους στην έξοδο για να επιζήσουν. Χάσαμε μισό εκατομμύριο από τα καλύτερά μας παιδιά και μας επέβαλλαν να κρατήσουμε – ποιος ξέρει πόσες – χιλιάδες μετανάστες ώστε να μοιάζει η Αθήνα με Καμπούλ.

Και για όλα αυτά δεν βρήκε τίποτε να πει η κυρία Μέρκελ, πλην του ότι «απαίτησε πολλά από τους Έλληνες»; Και πριν αποχωρήσει από την Καγκελαρία, βιάζεται να τακτοποιήσει και τις τελευταίες διαδικασίες για την παραχώρηση των υποβρυχίων 214 στους Τούρκους!

            Λοιπόν, κατόπιν των ανωτέρω, μήπως πρέπει να ευχαριστήσουμε την κυρία Μέρκελ; Ή μήπως οφείλουμε να απαιτήσουμε άμεσα να καταβάλλει τα 430 δις ευρώ από τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο και να σταματήσει την απαράδεκτη συμπεριφορά της υπέρ της Τουρκίας και εις βάρος μας, στα Εθνικά μας θέματα. Αλλιώς, υπάρχει και βέτο στα δικά της συμφέροντα.

          Θα την ευχαριστούσαμε όμως, μόνο εάν σταματούσε να μας πιέζει για συνομιλίες με την Τουρκία και τις παράνομες απαιτήσεις της. Να μας λείπουν τέτοιες υπηρεσίες. Είναι πάντα εις βάρος των δικών μας συμφερόντων. Ως προς μυστικές συμφωνίες, τύπου Σουρανή – Καλίν, αυτές … να μας λείπουν!

Μετάβαση στο περιεχόμενο