Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Να σταματήσει η παρέλαση Τούρκων επισήμων στη Θράκη #345

Να σταματήσει η παρέλαση Τούρκων επισήμων στη Θράκη #345

Την ίδια στιγμή, που απαγορεύθηκε από τις Τουρκικές Αρχές η είσοδος στο τουρκικό έδαφος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα για να συμμετάσχει σε θεσμική Ευρωπαϊκή Συνάντηση Περιφερειών, ο Τούρκος Περιφερειάρχης Αδριανουπόλεως, με αντιπροσωπεία που περιελάμβανε όλους τους υψηλούς αξιωματούχους της Ανατολικής Θράκης, μεταξύ αυτών τον Μουφτή και τον Γενικό Εισαγγελέα Αδριανουπόλεως, επεσκέφθη την Ξάνθη και την Κομοτηνή και περιόδευσε όλη τη Θράκη.

Υπό ομαλές συνθήκες διμερούς  συνεργασίας και κάλων σχέσεων, η επίσκεψη της Τουρκικής Αντιπροσωπείας θα ήταν φυσιολογική και δεν θα προκαλούσε κανένα σχόλιο και κανένα πρόβλημα. Διαπιστώνουμε όμως ότι, ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο, οι επισκέψεις Τούρκων επισήμων στη Θράκη έχουν υπερβεί κάθε θεμιτό και ανεκτό όριο και εντάσσονται σε μια επιδίωξη αμφισβητήσεως και υπονομεύσεως της Ελληνικής κυριαρχίας και προβολής της Θράκης ως διεκδικούμενου από την Άγκυρα χώρου.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ανέχεται παθητικά την προπαγανδιστική αυτή επίθεση της Άγκυρας, με συνέχεις επισκέψεις Τούρκων επισήμων, ως η Θράκη να ήταν τουρκικός νομός. Πολύ περισσότερο, όταν η τουρκική πλευρά δίνει δείγματα του πως αντιλαμβάνεται την αμοιβαιότητα και τις καλές σχέσεις.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση να θέσει τέρμα στην ανεξέλεγκτη και συνεχή παρέλαση Τούρκων επισήμων στη Θράκη.

Την καλεί επίσης να αντιμετωπίσει γενικότερα την Τουρκική υπονομευτική δράση στη Θράκη, με κύριο όργανο το Γενικό Προξενείο.

Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις ανέχθηκαν διαχρονικά τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, το καθεστώς και ο αριθμός των οποίων ήταν ρητώς συνδεδεμένος με το καθεστώς και τον αριθμό των Μουσουλμάνων της Θράκης, με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης. Δεν είναι δυνατόν η υπόλογη Τουρκία να ζητά σήμερα και τα ρέστα και να ισχυρίζεται ότι καταπιέζονται δήθεν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης.

Η Ελλάδα πρέπει να στείλει ισχυρό μήνυμα, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Θράκη ανεξέλεγκτο πεδίο τουρκικής προπαγάνδας και υπονομευτικής δράσεως. Οι επισκέψεις Τούρκων επισήμων θα πρέπει να περιορισθούν αυστηρά, μέσω της περιορισμένης χορηγήσεως θεωρήσεως (βίζας), με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας.

-Ο-
Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Μετάβαση στο περιεχόμενο