Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Νέο σοκ για τους Έλληνες καταναλωτές: Έρχονται αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπύρες

Νέο σοκ για τους Έλληνες καταναλωτές: Έρχονται αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπύρες

Από την 1η Ιουλίου οι τιμές στα εμφιαλωμένα μπουκαλάκια νερού θα αυξηθούν κατά 20% λόγω της εισαγωγής του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (Deposit Return System – DRS) στην Ελλάδα! 
 
  
Όπως προβλέπεται, στα 60 λεπτά θα φτάσει η τιμή του μικρού μπουκαλιού νερού από τον Ιούλιο, ενώ αυξήσεις της τάξης του 20% αναμένεται να δούμε και στις μπίρες, τους χυμούς και τα αναψυκτικά που πωλούνται σε γυάλινες, πλαστικές και αλουμινένιες συσκευασίες. 
 
Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε προ διμήνου, η εφαρμογή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (DRS) θα αφορά στις ακόλουθες συσκευασίες μιας χρήσης: αλουμίνιο έως 1 λίτρο, γυαλί έως 1,3 λίτρα, και πλαστικό έως 3 λίτρα. Οι συγκεκριμένες συσκευασίες χρησιμοποιούνται για προϊόντα όπως μπίρα, κρασί, νερό, αναψυκτικά, χυμούς, στιγμιαία ποτά και γάλα.
 
Οι αυξήσεις υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 10 και 15 λεπτών του ευρώ.
 
Σε μια πολύ κρίσιμη διεθνή συγκυρία, αντί να παρθούν άμεσα μέτρα για ουσιαστική αντιμετώπιση της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης και αντί να ενισχυθεί άμεσα ο πρωτογενής τομέας για να υπάρξει περισσότερη αυτάρκεια στην αγορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέκεται παθητικός θεατής και μεταθέτει τις λύσεις όλων των επερχόμενων προβλημάτων σε «πανευρωπαϊκό» επίπεδο. 
 
Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν προστατεύει τους καταναλωτές από τις αυξήσεις στα βασικά αγαθά!
 

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο