Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Οι Κούρδοι είναι Αγωνιστές της Ελευθερίας και Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα και Όχι Τρομοκράτες #141

Οι Κούρδοι είναι Αγωνιστές της Ελευθερίας και Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα και Όχι Τρομοκράτες #141

Την επαύριον της υπογραφής του επαίσχυντου τρίμερους μνημονίου από τη Σουηδία και τη Φινλανδία με την Τουρκία, για την άρση του βέτο της Αγκύρας στην ένταξη των δυο αυτών χωρών στο ΝΑΤΟ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έσπευσε να δηλώσει στη Μαδρίτη “κατανόηση” για τις Τουρκικές ανησυχίες σχετικά με την “τρομοκρατία” Κουρδικών ομάδων.

Η πράξη αυτή του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη και φέρνει στη μνήμη το όνειδος της παραδόσεως του Οτσαλάν στους διώκτες του από τον υπέρμαχο της πολιτικής του κατευνασμού προς την Άγκυρα Κώστα Σημίτη.

Η Άγκυρα, με όπλο τον εκβιασμό που ασκεί για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, επιδιώκει να παρασύρει όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ στη δική της γραμμή ότι ο αγώνας των Κούρδων είναι δήθεν “τρομοκρατία” .

Δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας Πρωθυπουργός να ρίχνει νερό στο μύλο της Τουρκικής προπαγάνδας και να συνεργεί σ’ αυτήν, την ίδια στιγμή που η Άγκυρα εντείνει την καταπίεση και τους διωγμούς κατά των Κούρδων, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο αγώνας των Κούρδων, Κύριε Μητσοτάκη, είναι αγώνας για εθνική ελευθερία και όχι τρομοκρατία και έχει την ομόθυμη κατανόηση, υποστήριξη και αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού.

 

Περικλής Νεάρχου

Πρέσβυς ε.τ.

Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο