Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Οι τουρκικές αερογραμμές διαφημίζονται στο τραμ της Αθήνας!-Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτρέπει σε Ερντογάν να κάνει ”business” εντός Ελλάδας

Οι τουρκικές αερογραμμές διαφημίζονται στο τραμ της Αθήνας!-Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτρέπει σε Ερντογάν να κάνει ”business” εντός Ελλάδας

Απίστευτο και όμως αληθινό! Οι τουρκικές αερογραμμές διαφημίζονται στο τραμ της Αθήνας! Δηλαδή με λίγα λόγια, η Αθήνα επιτρέπει στη Turkish Airlines να κάνει ”business” εντός Ελλάδας.

Μιμάμε για το κράτος-μαφία που απειλεί την Ελλάδα και που κατέχει την μισή Κύπρο! Μεθοδικά, ο Τούρκος πρόεδρος «επενδύει» στον εθνικό αερομεταφορέα ως «όχημα» για την ενίσχυση της θέσης της Τουρκίας στον παγκόσμιο γεωπολιτικό «χάρτη».

Όχι τυχαία, ανακοίνωσε προ μηνών ότι στο εξωτερικό η Turkish Airlines θα αναφέρεται με την τουρκική ονομασία της, Türk Hava Yollari.

Είναι στο ίδιο πλαίσιο που ζήτησε επίσημα από τον ΟΗΕ η Τουρκία να αναφέρεται στο εξής με το τουρκικό όνομα Türkiye, το οποίο θέλει να καταστήσει ως μοναδικό «εμπορικό σήμα». Όπως έγινε, φερ’ ειπείν, με το περιβόητο «Turkaegean»…

Η κυβέρνηση Ερντογάν, παρά το ότι προχώρησε σε δύο φάσεις στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, το 2004 και το 2006, κράτησε το 49% των μετοχών.

Αυτές έχουν πλέον περάσει στο κρατικό επενδυτικό ταμείο, που δημιουργήθηκε μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Επικεφαλής του είναι ο Τούρκος πρόεδρος. Η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει λόγο στη διοίκηση του αερομεταφορέα και ειδικό βάρος σε στρατηγικές αποφάσεις για την ανάπτυξή του.

Με λίγα λόγια, η Turkish Airlines λειτουργεί ως εργαλείο ενίσχυσης της επιρροής της Τουρκίας στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή! 

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο