Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Όνειδος η Εισβολή Τουρκικών Σήριαλ σε Ελληνικούς #90

Όνειδος η Εισβολή Τουρκικών Σήριαλ σε Ελληνικούς #90

Η εισβολή Τουρκικών σήριαλ σε Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τον τηλεοπτικό σταθμό που τα προγραμματίζει. Αφορά τον Ελληνικό λαό, προς τον οποίον απευθύνονται και προς τον οποίον ασκείται, υποδορίως πολλές φορές, η προπαγάνδα που μεταφέρουν. Θα έπρεπε να αφορά και την Κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη για το κανονιστικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο λειτουργούν τα Μαζικά Μέσα Επικοινωνιών και για το ποια κατάσταση διαμορφώνεται στον Ελληνικό τηλεοπτικό χώρο.

Το γεγονός ότι τα Τουρκικά σήριαλ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αποτελεί κατάντημα για την Ελλάδα, που είναι από μόνη της μια αυτοκρατορία, με όρους ιστορίας και πολιτισμού.

Το γιατί γίνεται αυτό, οφείλεται σαφώς στην έλλειψη εθνικής πολιτικής και στρατηγικής, η οποία όχι μόνο θα κάλυπτε τις ανάγκες των Ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών σε τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά θα προέβαλλε παραλλήλως την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Οφείλεται όμως και σε μια απαράδεκτη αβελτηρία και σύγχυση, που υπολαμβάνει την ελεύθερη πληροφόρηση και τη λειτουργία των ΜΜΕ μόνο με όρους ελεύθερης εμπορικής αγοράς και όχι ταυτόχρονα ως προσφορά υπηρεσιών προς τον Ελληνικό λαό και δημόσιο αγαθό.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αδιάφορη και αδρανής απέναντι σε μια ξένη τηλεοπτική εισβολή, είτε με τη μορφή των σήριαλ, είτε με τη μορφή συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο ενός Ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού η άλλου μέσου επικοινωνίας. Πολύ περισσότερο, όταν αυτή η ξένη χώρα δεν είναι χώρα – μέλος της ΕΕ και συνδέεται με θέματα εθνικής ασφάλειας.

Μεγάλες ευθύνες έχουν, προφανώς, και οι ίδιοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, που περιλαμβάνουν στον προγραμματισμό τους Τουρκικά σήριαλ, αδιαφορώντας για την εθνική βλάβη που προκαλούν και την εθνική αναξιοπρέπεια που συνιστά η πολιτική τους αυτή.  Ο Ελληνικός λαός πρέπει να εκδηλώσει έμπρακτα την αντίδραση και την οργή του προς τους τηλεοπτικούς αυτούς σταθμούς, αρνούμενος να παρακολουθήσει οποιοδήποτε πρόγραμμά τους.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει ως αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και εθνικά επικίνδυνη και απαράδεκτη την προβολή Τουρκικών σήριαλ από Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και καλεί την Κυβέρνηση να διαμορφώσει, πρώτον, μια εθνική πολιτική τηλεοπτικών παραγωγών και, δεύτερον, να πάρει δραστικά μέτρα για την ανακοπή αθέμιτων ξένων επιρροών στα Ελληνικά ΜΜΕ, ιδιαίτερα στον τηλεοπτικό χώρο.

 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος,

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Μετάβαση στο περιεχόμενο