Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Περιοδεία στην Κρήτη #50

Περιοδεία στην Κρήτη #50

Στα πλαίσια του 8ου Κύκλου Περιοδείας που πραγματοποίησε στην Κρήτη ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής ΄Ένωσης Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, μετά των ιδρυτικών μελών Σωτηρίας Φρούση – υπεύθυνης δημοσίως σχέσεων και Περικλή Νεάρχου – πρέσβη ε.τ., συναντήθηκε στα Χανιά στις 12/3/2022 με μέλη του κόμματος και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή καθώς και τα μεγάλα εθνικά θέματα.

Κατόπιν συνάντησε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορο-βιοτεχνών κ. Γ. Παυλάκη και τον κ. Σ. Τσοντάκη, όπου του επισήμαναν την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, τον συσχετισμό εκπαίδευσης με αγορά εργασίας, την αναγκαιότητα χρηματοδότησης αγροτικού και παραγωγικού τομέα και την επιβολή σωστής φορολόγησης ώστε να πληγεί η παραοικονομία με κανόνες αυστηρού ελέγχου για την φοροδιαφυγή.  Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα πρωτογενούς παραγωγής του εμποροβιοτεχνικού κλάδου καθώς και της οικονομίας μέσα από το πρίσμα των σημερινών εξελίξεων, δηλαδή του πολέμου στην Ουκρανία και της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συναντήθηκε στο Ρέθυμνο με τον Πρόεδρο του Κτηνοτροφικού  Συλλόγου κ. Βενιαράκη και  με το μέλος του Δ.Σ. αυτού κ. Εμ. Πατεράκη.  Του εξέφρασαν την ανησυχία τους για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα, την σταδιακή εξαφάνιση της ελιάς «Τσουκάτη» και «Χονδρελιά» και την αλματώδη αύξηση της τιμής των λιπασμάτων και ζωοτροφών που οδηγεί στην καταστροφή των κτηνοτροφικών και γεωργικών μονάδων. ΄Ένα καίριο επίσης πρόβλημα είναι οι δασικοί χάρτες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.  Το 65% της γης παρουσιάζεται ως δήθεν δασικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα να κατάσχεται ουσιαστικά η ιδιοκτησιακή περιουσία των πολιτών προς όφελος εταιρειών αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας.

Στις 13/3/2022 σε συνέντευξη τύπου στο Ρέθυμνο, ανέπτυξε ο Πρόεδρος τις θέσεις και αρχές του κόμματος και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.  Σχετικές συνεντεύξεις δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες «Rethemnow» και «Κρητική Επιθεώρηση» καθώς και στις διαδικτυακές Rethemnosnews.gr & goodnet.gr.

Την ίδια μέρα, σε μία πολύ εγκάρδια συνάντηση με τον δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη, ο δήμαρχος εξέφρασε τις απόψεις του για την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων της πόλης και ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το θέμα του αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων και των δασικών χαρτών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τους υποδέχθηκαν στην Ιεράπετρα ο Πρόεδρος του συσκευαστηρίου «Ανατολή» κ. Καραλάκης καθώς και οι κ.κ. Βιεντάκης και Γαϊτάνης του  Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας. Η διαφοροποίηση τους από τα άλλα γεωργικά προϊόντα έγκειται στην ευπάθεια των κηπευτικών προϊόντων που παράγουν στα θερμοκήπια. Για να υποστηρίξουν την εξέλιξη της παραγωγής προς την ποιοτική γεωργία, τόνισαν τα προβλήματα έλλειψης εργατικού δυναμικού καθώς και τις συχνές διακοπές δρομολογίων πλοίων λόγω απεργιών, που οδηγούν στην αδυναμία έγκαιρης παράδοσης ευπαθών προϊόντων. Επίσης, επεσήμαναν το υψηλό κόστος καλλιέργειας λόγω της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος και των μεταφορικών στις αγορές. Αιτούνται ένα σταθερό συντελεστή φορολογίας ανεξαρτήτως τζίρου και μικρότερη φορολογία στους συνεταιριζόμενους απ’ ότι στους ανεξάρτητους, ούτως ώστε να δίνονται ουσιαστικά κίνητρα για να ενθαρρυνθεί η ένταξη των ανεξαρτήτων  στους συνεταιρισμούς. Η ίδρυση μίας σχολής Φυτικής Παραγωγής Θερμοκηπευτικών Καλλιεργειών θα βοηθούσε πολύ την μελλοντική εξέλιξη και βελτίωση των τεχνικών παραγωγής.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στις 14/3/2022 στο Ηράκλειο, με ομιλία – συνέντευξη τύπου και συνέντευξη στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV.

Μετάβαση στο περιεχόμενο