Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Στο ”κόσμο” του ο Μητσοτάκης, δεν ”βλέπει” τον τουρκικό κίνδυνο-”ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”: ”Έτσι θα αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα”

Στο ”κόσμο” του ο Μητσοτάκης, δεν ”βλέπει” τον τουρκικό κίνδυνο-”ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”: ”Έτσι θα αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα”

Στη…Διακήρυξη των Αθηνών παραμένει ο Κ. Μητσοτάκης, μη βλέποντας τον τουρκικό κίνδυνο!


Για την δε την εισαγωγή στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του ανέφερε απλά πως «περιμένω να δω τι θα γίνει με το απαράδεκτο ιδεολόγημα της Γαλάζιας Πατρίδας στα σχολικά βιβλία. Είναι πολύ επικίνδυνο να δηλητηριάζουμε τη νέα γενιά με ανιστόρητες και αβάσιμες θεωρίες. Έχουμε μια καλή συνεργασία στο μεταναστευτικό, έχουμε δρομολογήσει το πρόγραμμα για γρήγορη βίζα στα νησιά. Πήρα τον κόουτς Αταμάν για να τον συγχαρώ. Οι λαοί μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα».

Αντί να διαμαρτυρηθεί τόσο στον Ρ.Τ. Ερντογάν, όσο και στους συμμάχους μας, απλά κάνει διαπιστώσεις!

Η τοποθέτηση δε ότι έχουμε συνεργασία στο μεταναστευτικό είναι εκτός τόπου και χρόνου, καθώς η Τουρκία ”γεμίζει” την Ελλάδα με παράνομους μετανάστες!

Οι ”ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” είναι ξεκάθαροι, καμία συζήτηση με την Τουρκία όσο υπάρχει η απειλή πολέμου! Το καθεστώς των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο καθορίζεται από τρεις διεθνείς συνθήκες. Οι Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος και Ικαρία από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, οι Λήμνος και Σαμοθράκη από τη Σύμβαση του Μοντρέ που υπογράφηκε το 1936, και τα Δωδεκάνησα από τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Η Τουρκία το αμφισβητεί και μάλιστα δημιουργεί τετελεσμένα στην Α.Μεσόγειο, μέσω την παράνομης συμφωνίας με την Λιβύη!

H Τουρκία επιδιώκει την επανερμηνεία διεθνών συνθηκών αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία σε μία σειρά νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο έχοντας αναπτύξει από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 την περίφημη θεωρία των «Γκρίζων Ζωνών».

Η Ελληνική πλευρά πρέπει να θέσει αυτές τις παράνομες διεκδικήσεις σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Από τα πρώτα που θα πράξουν οι ”ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” στο Ευρωκοινοβούλιο, θα είναι η καταγγελία των τουρκικών προκλήσεων και θα προτείνουμε ψηφίσματα κατά της Άγκυρας!

Θέλουμε μια νέα υψηλή εθνική στρατηγική, μια αξιόπιστη αποτροπή. Η αποτροπή αποτελείται από τρεις παράγοντες. Από την πολιτική βούληση, την στρατιωτική ισχύ και την εκφαίνουσα απειλή, που πρέπει να είναι σαφής και αξιόπιστη. Πρέπει να τονίζουμε στους γείτονές μας ότι έχουμε κόκκινες γραμμές, που αν τις παραβιάσουν θα υποστούν τις συνέπειες.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να επιφέρουν θανάσιμα χτυπήματα στη Τουρκία και το γνωρίζουν πολύ καλά, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Η συνεχιζόμενη ενίσχυσή των είναι απολύτως απαραίτητη και θα πρέπει να συνεχιστεί!


Καμία διαπραγμάτευση όσο υπάρχει Τούρκος στρατιώτης στη Κύπρος, όσο υπάρχει το ”casus belli”!

 

 

-Το-

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο