Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Τα μπάνια του λαού δεν ισχύουν για την Πατριωτική Ένωση

Τα μπάνια του λαού δεν ισχύουν για την Πατριωτική Ένωση

Μπορεί παραδοσιακά ο Ιούλιος και ο Αύγουστος να θεωρούνται μήνες «νεκροί» πολιτικά, όμως στην Πατριωτική Ένωση του Προδρόμου Εμφιετζόγλου κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μετά από ένα «κρεσέντο» περιοδειών που πραγματοποίησε ο ίδιος ο πρόεδρος τους περασμένους μήνες, πλέον το κόμμα διαθέτει αρκετά ικανά στελέχη που αυξάνουν τη δυναμική του. Με μπροστάρη τον ίδιο τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, τα στελέχη του νεοσύστατου πατριωτικού εγχειρήματος κατήργησαν «τα μπάνια του λαού» – για τον εαυτό τους τουλάχιστον – και ξεχύθηκαν στην ελληνική περιφέρεια για να διαδώσουν τις θέσεις του κόμματος και για να παραστούν σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Το χορό έσυρε ο ίδιος ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου από τα τέλη του Ιουλίου, κάνοντας μία πολύ μεγάλη περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Προορισμός της περιοδείας του ήταν ο Έβρος, όπου ίδρυσε τα νέα γραφεία του κόμματος στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία επιτροπής στελεχών και υποψηφίων, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Έβρου κ. Δέσποινα Κουσίδου. Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως περιόδευσε στο νομό και επισκέφθηκε το προσφάτως καμμένο πάρκο της Δαδιάς, καθώς και το ακριτικό χωριό Φυλάκιο, όπου συνεχίζει ανενόχλητη η κατασκευή ΚΥΤ.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου, Παναγιώτης Δούμας, μαζί με τον εκτελεστικό υπεύθυνο οργανώσεως, Στέφανο Γούλα, περιόδευαν σε Φθιώτιδα και Λάρισα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστησαν σε εκδήλωση εις μνήμην του Έλληνα ευπατρίδη Ίωνος Δραγούμη. Στην ίδια εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Μνήμης Ίωνος Δραγούμη, με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κουριαννίδη, συμμετείχαν ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας της Πατριωτικής Ενώσεως, Χάρης Μιχαλακόπουλος και οι υποψήφιοι βουλευταί της Α’ Περιφερείας Θεσσαλονίκης κ.κ. Κώστας Μελετιάδης και Απόστολος Σιώκος

Ο υποψήφιος βουλευτής του Βορείου Τομέως της Β’ Περιφερείας Αθηνών, κ. Ιωάννης Μαλταμπές εκπροσώπησε την Πατριωτική Ένωση στις εργασίες του συμποσίου της Επιτροπής Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7 Αυγούστου στο Καστελόριζο. Ο κ. Μαλταμπές, στην ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα, στην αποστολή του Ελληνισμού, στη στάση της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις προκλήσεις καθώς και στις προοπτικές ενότητας του πατριωτικού χώρου. Πρότεινε επίσης μια σειρά από ρεαλιστικές θέσεις που ταυτίζονται με την γραμμή της «Πατριωτικής Ένωσης – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» τόσο στην προοπτική του Ελληνισμού όσο και στην κρίση με την Τουρκία. Αναφέρθηκε εκτενώς στην παθογένεια του πολιτικού συστήματος και έδειξε το δρόμο της ενότητας χωρίς καθυστερήσεις και ολιγωρίες.

Την περασμένη Κυριακή, 7 Αυγούστου, ο τ. βουλευτής και νυν υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με την Πατριωτική Ένωση, κ. Γιοβανόπουλος, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, κ. Αναστάσιο, εκπροσωπώντας τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου σε μία θερμή συνομιλία για τα τρέχοντα ζητήματα του οικουμενικού ελληνισμού.

Τέλος, η υποψήφια βουλευτής Β’ Πειραιώς της Πατριωτικής Ενώσεως, κυρία Μαργαρίτα Αβραντίνη παρέστη σε μεγάλη έκθεση προς τιμήν του μεγάλου Σαλαμινίου αρχαίου τραγωδού Ευριπίδη. Στην αίθουσα ΜΠΟΓΡΗ, στο δημαρχειο Σαλαμίνας, 42 εικαστικοί καλλιτέχνες απέτιναν  με τα έργα τους φόρο τιμής στον Ευριπίδη. Η κυρία Αβραντίνη ήταν επίτιμη καλεσμένη και με την παρουσία της αυτή έκανε και επίσημα γνωστό ότι συμπορεύεται πλέον πολιτικά με τον κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.

Η κυρία Αβραντίνη παρέστη και σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου στη Σαλαμίνα, όπου προσφωνήθηκε καταχειροκροτούμενη τόσο η ίδια, όσο και η Πατριωτική Ένωση από τη δημοσιογράφο, ηθοποιό και τηλεοπτική παρουσιάστρια Τριανταφυλλιά Κάλτσου. Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως αυτής, η κ. Αβραντίνη είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον αντιπρόεδρο Βουρλιωτών Μικράς Ασίας, κ. Μάνο Κιλημάντζο, με αποστράτους αξιωματικούς, δημοσιογράφους, αλλά και απλούς πολίτες.

Η δράση της Πατριωτικής Ενώσεως θα συνεχιστεί με ανάλογους ρυθμούς και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως, κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Καστανιά της Βεροίας για να παραστεί στους εορτασμούς για την Κοίμηση της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά. Μέχρι στιγμής το κόμμα έχει αναπτύξεις οργανώσεις σε όλους σχεδόν τους νομούς της χώρας, ενώ έχει ανοίξει γραφεία στην Αθήνα (κεντρική διοίκηση του κόμματος), στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη, στα Χανιά και στην Αλεξανδρούπολη. Στο άμεσο μέλλον ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου θα εγκαινιάσει γραφεία σε Λάρισα και Πύργο, ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιη και η εγκαινίαση εκλογικού κέντρου στην Κομοτηνή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο