Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Το καρτέλ των κατασκευαστικών εταιρειών απειλεί να ματαιώσει τη δωρεά τριών υπερσύγχρονων Νοσοκομείων του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» #561

Το καρτέλ των κατασκευαστικών εταιρειών απειλεί να ματαιώσει τη δωρεά τριών υπερσύγχρονων Νοσοκομείων του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» #561

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανεκοίνωσε ότι ο διαγωνισμός, που είχε προκηρυχθεί για την κατασκευή τριών υπερσύγχρονων Νοσοκομείων στη Σπάρτη, στη Θεσσαλονίκη και στην Κομοτηνή, δωρεά του Ιδρύματος, απεδείχθη άγονος, γιατί οι προσφορές που υπεβλήθησαν ήταν μέχρι και υπερδιπλάσιες του ύψους της δωρεάς.

Προφανώς, αυτό δεν εξηγείται μόνο από την άνοδο των τιμών που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση. Είναι φανερό ότι εκδηλώθηκε και στην περίπτωση αυτή η πολιτική του καρτέλ των κατασκευαστικών εταιρειών, που λυμαίνονται τα δημόσια έργα και εκτοξεύουν συστηματικά το κόστος κατασκευής τους.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» διεκπεραιώνει τις δωρεές του με υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας μελέτες για το κόστος των έργων και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους. Προκαλεί, επομένως, κατάπληξη το προτεινόμενο κόστος κατασκευής, που παραπέμπει σε νοσηρές πρακτικές δημοσίων έργων.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ως διαθέτης της δωρεάς, θα βρει τον τρόπο για την προώθηση  της κατασκευής των τριών Νοσοκομείων, με λογικό κόστος, χωρίς να υποκλιθεί σε πιέσεις κατασκευαστικών καρτέλ, που εφαρμόζουν, σε κάθε περίπτωση, τις γνωστές πρακτικές.

-Ο-
Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Μετάβαση στο περιεχόμενο