Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Οργή! – Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης – Η εισήγηση της Μπακογιάννη

Οργή! – Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης – Η εισήγηση της Μπακογιάννη

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε ένα τεράστιο γεωπολιτικό και εθνικό λάθος κατά της Σερβίας! 
 
Επιδείνωσε τις σχέσεις μας δηλαδή, με μία ακόμα ομόδοξη χώρα και παραδοσιακή φίλη της Ελλάδας,  καθώς η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισε υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στον οργανισμό, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.
 
Μην ξεχνάμε, πως Ντόρα Μπακογιάννη εισηγήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης πρόταση για την ένταξη του Κοσόβου, η οποία και τελικώς υπερψηφίστηκε!
 
Η ψηφοφορία έλαβε χώρα μετά από την απόρριψη τροπολογιών που προτάθηκαν από τη Σερβία, Ιταλούς και Ούγγρους βουλευτές, οι οποίες ζητούσαν την ίδρυση της Ένωσης Δήμων με Σερβική πλειοψηφία ως προϋπόθεση για την ένταξη.
 
Τέσσερις στους πέντε Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσόβου. Αυτοί είναι: Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Ευθυμίου, Γιώργος Σταμάτης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Καταψήφισε μόνο η Νίνα Κασιμάτη. Απείχαν από την ψηφοφορία ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου.
 
Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποσπαστεί έδαφος από την ομόδοξη Σερβία!

– Το –

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο