Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΟΥΣΙΔΟΥ

Χωρίς τέλος συνεχίζονται οι αποστολές πολεμικού υλικού στην Ουκρανία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την περαιτέρω εμπλοκή μας σε έναν ακόμη βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ.

Κι ενώ οι απειλές των γειτόνων μας Τούρκων συνεχίζονται χωρίς σταματημό αμφισβητώντας την ανεξαρτησία και την εδαφική μας κυριαρχία, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη να πραγματοποιεί το σχέδιο της Άγκυρας, για αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Όλα γίνονται στα κρυφά χωρίς να ερωτηθεί η βουλή, το ΚΥΣΕΑ, το υπουργικό συμβούλιο, ο λαός. Οι συζητήσεις γίνονται σε ξένα επιτελεία και εκεί παίρνονται και οι αποφάσεις. Ουσιαστικά η κυβέρνηση ανακοινώνει στα media, άλλα από αυτά που πράττει.

Πριν λίγες μέρες ήταν η ανακοίνωση του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, για αποστολή βαρέων πυροβόλων και πυρομαχικών από την χώρα μας στην Ουκρανία. Τώρα ήρθε μία δεύτερη ανακοίνωση για την αποστολή των τεθωρακισμένων bmp-1 του Ελληνικού στρατού, αυτή τη φορά από τον Γερμανό καγκελάριο Σούλτς. 

Άλλο ένα χτύπημα ήρθε απ’ την κατάσχεση των δύο Ελληνικών τάνκερ από το Ιράν. Είχε προηγηθεί κατάσχεση Ιρανικού τάνκερ από τους Αμερικανούς σε Ελληνικά ύδατα. Ήδη η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Ιράν μίλησε για χώρα φερέφωνο των ΗΠΑ. Το Ιράν δήλωσε έμεσα ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τη χώρα μας.

Παρομοίως έχει εκφραστεί και η Ρωσική ηγεσία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις ανεξέλεγκτες αποστολές Ρωσικών όπλων του Ελληνικού στρατού, προς τους αντιπάλους των Ρώσσων Ουκρανούς Ναζί. Απίστευτο, Ρωσσικά όπλα αγορασμένα από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, να στρέφονται τώρα εναντίον των κατασκευαστών τους…

Εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα όπως: 

Ποιος κυβερνά τελικά αυτή τη χώρα; 

Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του πρωθυπουργού; 

Που οδηγείται η χώρα μας, στα βράχια ή στο γκρεμό;

Ποια είναι πλέον η θέση της χώρας μας στη διεθνή σκακιέρα; 

Είμαστε ικανοί να αμυνθούμε όταν μας επιτεθούν οι Τούρκοι;

Μήπως τελικά τα Γερμανικά τεθωρακισμένα δεν αντικαταστήσουν τα BMP-1 που δώσαμε στους Ουκρανούς, ή είναι άχρηστα;

Ποιος ο ρόλος των υπερδομών μεταναστών στα νησιά και στον Έβρο;

Ποιοι θα είναι τελικά οι σύμμαχοί μας σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία; 

Ποια είναι τα μέτρα της κυβέρνησης, για τις δήθεν τυχαίες κρίσεις επισιτιστική και ενεργειακή;

Μήπως τελικά είμαστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι της ιστορίας όπως οι Ουκρανοί;

Για να μην πάμε στα παλαιότερα αίσχη της κυβέρνησης αυτής υποχρεωτικότητες, απολύσεις, καραντίνες, φωτιές, ανεμογεννήτριες, παιδεραστία, Novartis κ.λπ.

Τις απαντήσεις τις ξέρουμε ήδη… Αναμένουμε όμως και τις απαντήσεις από το κόμμα της ΝΔ και τον τουρίστα, Κουίσλινγκ πρωθυπουργό. 

Με εκτίμηση, 

Υποψήφια βουλευτής Νομού Έβρου, με την Πατριωτική Ένωση Προδρόμου Εμφιετζογλου 

Μετάβαση στο περιεχόμενο