Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Σύντομα η Ελλάδα δεν θα ανήκει στους Έλληνες…

Σύντομα η Ελλάδα δεν θα ανήκει στους Έλληνες…

Του Κωνταντίνου Κόλμερ

Επειδή τινές ιδεολήπτες εξακολουθούν να αγνοούν εις ποίους ανήκει η Ελλάς – στους Τσάμηδες, τους Σκοπιανούς ή τους Τούρκους; – ανέλαβε εξ ευωνύμων, γνωστός δημοσιογράφος να μας αποκαλύψει ότι ανήκει στους… Έλληνες! Γράφει σε καθημερινή εφημερίδα ότι «όσοι θυμούνται την πρόσφατη ιστορία, το σύνθημα “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” πρώτο είχε φωνάξει το ΕΑΜ, τον Δεκέμβριο του 1944. Στη Μάχη της Αθήνας». (*)

Συνελήφθη, όμως, πάλι αδιάβαστος, γιατί πρώτος ήταν ο κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς που εις δημοσίαν ομιλίαν του, την 25ην Οκτωβρίου 1936, είχε πει στον αθηναϊκό λαόν: «Πατρίς μας είναι η Ελλάς. Δεν είναι τίποτε ξένον η Ελλάς. Ανήκει σε εσάς»!

Λίγο αργότερα, ο αντιστασιακός Μανώλης Γλέζος έγραψε ότι «την πατρίδα μας δεν θα γνωρίζαμε αν δεν είμαστε Έλληνες» (βλ. σχ. “Η Γλώσσα της αλλαγής” (ΕΣΤΙΑ 1983), ως απεκάλυψε ο νομικός-ιστορικός Γιώργος Στεφανάκης στο δοκίμιο του “Η αλλοτρίωση της Γλώσσας” (σελίδα 179). Ο Κοραής επίσης στην αλληλογραφία του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζέφερσον και ο Γέρος του Μοριά (Θόδωρος Κολοκοτρώνης) στις λαϊκές ομιλίες του, μετά την Μεγάλη Επανάσταση του 1821, συνέδεσαν αρρήκτως την χερσόνησο της Ελλάδος με τον Ελληνικό λαό.

Ω καιροί, ώ ήθη

Αυτό δεν είναι το ζήτημα σήμερα, μετά από ποταμούς αίματος των Ελλήνων για την πατρίδα τους, αλλά αν μετά 20 έτη η Ελλάς θα παύσει ν’ ανήκει στους Έλληνες, μα στους αθρόως “ελληνοποιουμένους” ξένους. Σε μουσουλμάνους; Στους Κινέζους με “χρυσή βίζα”, σε Βαλκάνιους και Ευρωπαίους που απεχθάνονται τον Ελληνισμό και απαιτούν την αναγνώριση και διδαχή της γλώσσας τους και την ισοτιμία του πολιτισμού των. Αντιστοίχως, εντός ολίγου θα απαγορευθούν οι εθνικές εορτές και παρελάσεις, ως πολυδάπανες, θα λατρεύεται η Παναγιά-γκέισα στην…Τήνο, αντί της Μεγαλόχαρης και ίσως επιβληθούν να πραγματοποιούνται οι χαρούμενες επιδείξεις των ΛΟΑΤΚΙ στον Παρθενώνα.

Οι Τούρκοι που ήδη θεωρούν Λέσβο, Χίο και Ρόδο “εκλογική περιφέρεια” του… Κιλιτσντάρογλου, ακόμη κι αν χάσει τις προσεχείς εκλογές, θα μοιράζονται με τους Έλληνες το Αιγαίον, αν όχι το Τουρκολίμανον και τα Τουρκοβούνια, για να «επικρατήσει ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο θάλασσα», κατά τον Αμερικανό πρεσβευτή εις Αθήνας.

Τότε, το έτος 2043, ο ελληνικός πληθυσμός της Ελλάδος θα είναι επτά εκατομμύρια, βοηθούσης της εγχωρίου υπογεννητικότητος και οι ηλικιωμένοι το 30%, οπότε δεν θα μπορεί να ανανεωθεί ο Ελληνισμός, ακόμη και αν οι Ελληνίδες τίκτουν από τρία παιδία. Θα είναι πολύ αργά για να λέμε η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, έστω κατ’ ευφημισμόν.

(*) Την “μάχη της Αθήνας” εξαπέλυσαν στις 3.12.1944, τα κομμουνιστικά μέλη της κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου, οι Σιάντος, Ιωαννίδης και Ζεύγος, κατά παράβασιη της συμφωνίας Στάλιν-Τσώρτσιλ ότι η Ελλάς ανήκε στην σφαίρα επιρροής της Μεγάλη Βρετανίας, οπότε επενέβησαν οι Άγγλοι με τον στρατηγό Σκόμπι…

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο